Завантаження ...

В ЕС побачили "надію" на закінчення війни

В ЕС побачили "надію" на закінчення війни фото

Після українського контрнаступу в Харківській області може виникнути "надія на закінчення війни". Україна і тільки вона визначатиме майбутні умови миру. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, якого цитує Le Journal du Dimanche.

За його словами, після українського наступу важливо здобути три уроки: "тепер українські сили нав'язують свій темп", цей успіх "підтверджує європейський вибір" і ЄС "має посилити підтримку України".

 

"Ми маємо посилити нашу підтримку України шляхом задоволення її значних військових та економічних потреб. Немає ілюзій, Путін не поступиться добровільно, і бойові дії можуть тривати довго. Але після українського контрнаступу в Харківській області можливо, народжується надія на припинення війни", - зазначив Боррель.

 

Як підкреслив голова європейської дипломатії, "якщо Україна ще не виграла війну, то Росія, ймовірно, її програє".

 

"Ми повинні спочатку закінчити війну задовго до того, як зможемо укласти мир. Українці і тільки вони мають визначити майбутні умови. Тим не менш, ми можемо уявити, що це логічно має на увазі відхід з української території, фінансовий внесок агресора у відновлення країни, яку він систематично прагнув знищити, моральне та кримінальне визнання винними у військових злочинах, масштаби яких ми, на жаль, поки що не знаємо", - підсумував Боррель

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: