Завантаження ...

Україна відбила Зміїний. Чому острів стратегічно важливий

Україна відбила Зміїний. Чому острів стратегічно важливий фото

Острів Зміїний звільнено від російських окупантів. Внаслідок успішних дій ЗСУ армія окупанта втратила контроль над частиною акваторії Чорного моря. Усі подробиці деокупації Зміїного - у матеріалі РБК-Україна нижче.

Війська РФ залишили острів під звуки вибухів

У ніч проти 30 червня російський гарнізон поспішно евакуювався зі Зміїного двома катерами. Острів охопила пожежа і було чути вибухи. Першим цю інформацію оприлюднило ОК "Південь".

У командуванні повідомили, що окупанти залишили Зміїний у результаті чергового етапу військової операції з завданням вогневих ударів ракетними та артилерійськими підрозділами ЗСУ.

Згодом деокупацію острова підтвердили в Офісі президента. Керівник ОП Андрій Єрмак повідомив, що росіян на Зміїному більше немає та опублікував фото охопленого димом острова.

У РФ також підтвердили виведення військ зі Зміїного, але назвали це "жестом доброї волі". Нібито російські військові завершили поставлені завдання та вивели свій гарнізон.

Чому Зміїний був важливим для агресора

З втратою острова Росія також втратила контроль над північно-західною частиною акваторії Чорного моря.

Після затоплення українськими військовими крейсера "Москва" командування країни-окупанта розраховувало перетворити Зміїний на базу з протиповітряною обороною для прикриття можливої ​​висадки свого десанту до Одеси чи Придністров'я.

Розміщення ракетних комплексів на острові дозволило б продовжувати обстріл як надводних, так і наземних цілей на території України.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: