Завантаження ...

В українських портах досі заблоковані приблизно 80 іноземних суден

В українських портах досі заблоковані приблизно 80 іноземних суден фото

В українських портах приблизно 80 іноземних суден разом із екіпажами залишаються заблокованими. Дехто евакуювався на початку, деяких замінили українські моряки.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації морських портів щодо взаємодії з органами влади Дмитро Барінов під час брифінгу в «Медіацентрі Україна — Укрінформ».

Посадовець пояснює, що судна не можна залишати без контролю, адже на них досі є товар. Проте судна не можуть вийти з портів через російську агресію.

За непідтвердженою інформацією Барінова, одному з суден нібито вдалося вийти з Маріупольського порту — корабель відстежували, але зв’язку з ним немає.

Більше про українські порти

В Україні є 18 портів, з яких 5 були тимчасово окуповані в 2014 році під час окупації Криму. З 24 лютого тимчасово захоплені порти Маріуполя, Бердянська, Херсона та Скадовська. Наказом Міністерства інфраструктури вони зачинені. 

 

«Шість портів — Одеса, Південний, Чорноморськ та північно-західна частина Чорного моря — заблокована воєнним флотом росії. Вони замінували райони підходів», — розповів Будінов.

 

Працюють порти на Дунайському напрямку. Весь експорт, а це здебільшого агропродукція, направлений на ці порти. Проте вони не були готові до таких обсягів продукції.

 

«У березні вони (порти — ред.) відвантажили разом лише 400 тонн вантажів, у квітні — 800, у травні — 1,3 млн, а в червні намагаємося збільшити до півтора мільйонів тон відвантажень», — сказав Будінов. 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: