Завантаження ...

Поставки газу через "Північний потік-1" можуть повністю припинитися

Поставки газу через "Північний потік-1" можуть повністю припинитися фото

Прокачування російського газу в Європу трубопроводом "Північний потік-1" і через Україну може повністю припинитися. Це може статися вже в кінці осені. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "На порозі газової кризи. Як Росія шантажує ЄС і чого чекати Україні".

Таку думку висловив виданню генеральний директор консалтингової компанії "Нафтогазбудінформатика" Леонід Уніговський та пояснив, таким чином Росія намагатиметься змусити Європу запустити "Північний потік-2".

 

"Розрахунок Росії на те, що німецький бюргер, французький обиватель, враховуючи, що в парламенті Франції 89 депутатів від Партії Марі Ле Пен, в Італії є серйозне лобі - почнуть сильно тиснути на уряд через підвищення ціни газу і проблем з опалювальним сезоном", - вважає Уніговський.

 

Він припускає, переважить або інформаційний вплив, в тому числі і за допомогою України, що війну треба зупиняти, використовуючи санкції і примушуючи виконувати Росію умови світової спільноти, або ж переможуть побоювання урядів країн Європи, через які політики підуть на ганебний крок, піддавшись шантажу і запустивши "Північний потік-2".

При цьому, він висловив впевненість, що уряд Німеччини все ж встоїть, а тому газопровід не сертифікують і не запустять.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: