Завантаження ...

Росія втрачає наступальний потенціал в Україні

Росія втрачає наступальний потенціал в Україні фото

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія витратила більшу частину свого військового потенціалу, тому за кілька місяців їй доведеться уповільнювати наступ. Також в РФ можуть оголосити загальну мобілізація. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на високопоставлені джерела в ЄС.

За словами високопосадовців, які обізнані в ситуації, Росія намагається знайти живу силу та озброєння, включно зі старими танками на Далекому Сході, використавши більшу частину свого військового потенціалу за перші 100 днів після вторгнення в Україну.

Джерела видання на умовах анонімності сказали, що Росія може вимушено сповільнити операції для великого перегрупування. Кремль також може бути змушений оголосити загальну мобілізацію, хоча президент Путін поки що не хотів робити це, оскільки це означало б публічне визнання того, що війна йде не за планом.

Просування Росії залишається повільним і здебільшого обмежується Луганською областю навіть після того, як вона зосередила зусилля на Донбасі після провалу своїх спроб захопити Київ та інші великі міста на початку війни. На думку директора Естонського Міжнародного центру оборони та безпеки Індрека Канніка, Росії, ймовірно, знадобиться ще принаймні 2-3 місяці, щоб захопити великі міста на Донбасі, такі як Слов’янськ і Краматорськ.

 

“Тоді Росія досягне своєї мети і буде домагатися угоди на цій основі”, – вважає Каннік.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: