Завантаження ...

313 дітей загинули внаслідок збройної агресії РФ в Україні

313 дітей загинули внаслідок збройної агресії РФ в Україні  фото

Станом на ранок 15 червня більш ніж 892 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 313 дітей загинули та щонайменше 579 поранені. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Ці дані не остаточні, оскільки продовжують встановлювати кількість жертв серед дітей в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, зазначили в ОГПУ.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 291, Харківській — 169, Київській — 116, Чернігівській — 68, Луганській — 54, Херсонській — 52, Миколаївській — 48, Запорізькій — 30, Сумській — 17.

  • 14 червня від уламків російської ракети в м. Золочів Львівської області постраждало немовля.
  • 13 червня внаслідок обстрілу окупантами з реактивної системи залпового вогню “Град” с. П’ятницьке та смт. Малинівка Чугуївського району Харківської області отримали поранення троє дітей віком 3 місяці, 11 та 17 років.
  • У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про загибель ще 25 дітей віком від 4 до 17 років у Донецькій області внаслідок обстрілів та бомбардувань регіону з березня по травень. При цьому 21 з них — у Маріуполі.
  • Зокрема, під час обстрілу м. Маріуполя від прямого влучання ворожого снаряду у будівлю загинула вся родина керівника одного з управлінь міської ради із двома дівчатками 13 та 15 років. У травні окупантами здійснено обстріли території м. Лиман Краматорського району Донецької області внаслідок чого загинули 4 дівчинки.
  • Крім того, внаслідок обстрілів військовими РФ Маріуполя отримали поранення 48 дітей віком від 4 місяців до 17 років.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджені 1985 закладів освіти. З них 194 зруйновані повністю, повідомили в ОГПУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: