Завантаження ...

Легендарний «Привид Києва» - вічна слава Герою!

Легендарний «Привид Києва» - вічна слава Герою! фото

Одна з найвпливовіших британських газет опублікувала статтю про легендарний «Привид Києва». Так The Times називає українського льотчика, який прославився, збивши за першу добу війни, розв'язаної росією проти нашої країни, шість ворожих літаків: Су-27, МіГ-29, два літаки Су-35 та два - Су-25. Потім український ас на своєму МіГ-29 довів кількість знищених літаків агресора до 40-ти.

The Times вдалося з'ясувати ім'я і деякі деталі біографії героя, якого, на превеликий жаль, вже немає в живих. Як повідомляв Генеральний штаб ЗСУ, 13 березня 2022 року під час повітряного бою з переважаючими силами російських загарбників «пішов у небо» майор Степан Тарабалка: «Льотчик-винищувач на МіГ-29 боровся з нелюдами, яких кремль відправив бомбардувати мирні міста. За захист повітряного простору, доблесть та відвагу майору Степану Тарабалці присвоєно звання „Герой України“ (посмертно)».

За даними The Times, Степан Тарабалка народився у простій родині у селі Королівка на Західній Україні. Його мати Наталія згадує, що син змалку мріяв стати військовим льотчиком. Він любив спостерігати за МіГамі, коли вони пролітали над їхнім будинком, і буквально марив небом. А ще хлопчикові подобалося стежити за вченнями десантників. Степан домігся свого. Тарабалка закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Став льотчиком, якого називали «Примарою Києва».

Герою було лише 29 років. У Степана залишилися дружина Олена та 8-річний син Ярик.

СВІТЛА І ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ.

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: