Завантаження ...

Маск пожертвував на благодійність 5,7 млрд доларів

Маск пожертвував на благодійність 5,7 млрд доларів  фото

Генеральний директор Tesla Ілон Маск пожертвував понад 5 млн акцій найдорожчого автовиробника у світі на благодійність в листопаді минулого року. Пожертвування склало 5,74 млрд доларів, виходячи з цін акцій Tesla на той момент. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Пожертвування було зроблено, коли мільярдер продав акції на суму 16,4 млрд доларів після опитування користувачів Twitter про продаж 10% своєї частки в Tesla. Він заявив у Twitter, що у 2021 році він заплатить понад 11 млрд доларів податків через використання опціонів на акції, термін дії яких закінчувався в тому році.

Аналітики кажуть, що Маск отримає податкову вигоду, оскільки акції, пожертвувані на благодійність, не оподатковуються на приріст капіталу, як якщо б вони були продані.

 

"Його податкова вигода буде величезною. Він заощадить від 40% до 50% від податку", - сказав Боб Лорд, науковий співробітник Інституту політичних досліджень, який вивчає податкову політику.

 

Лорд додав, що Маск міг передати акції посередникам, таким як "фонди, рекомендовані донорами", а не безпосередньо благодійним групам.

Згідно з даними Chronicle of Philanthropy, це пожертвування робить Маска другим за величиною донором Америки після Білла Гейтса і Мелінди Френч Гейтс минулого року.

Публічна благодійність Маска досі відставала від інших мільярдерів. Маск і засновник Amazon Джефф Безос пожертвували менше 1% свого стану, в той час як Уоррен Баффет і Джордж Сорос до початку вересня пожертвували більше 20%.

Маск є президентом Фонду Маска, що пропонує гранти на "розробку безпечного штучного інтелекту на благо людства".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: