Завантаження ...

19-річний хакер зламує електромобілі Tesla по усьому світу

19-річний хакер зламує електромобілі Tesla по усьому світу фото

Підліток-дослідник стверджує, що виявив програмну вразливість в моделях Tesla. І завдяки цьому віддалено зламав понад дві дюжини електромобілів Tesla в 13 країнах. Про це повідомляє РБК-Україна Авто з посиланням на Automotive News.

Самопроголошений фахівець з інформаційних технологій з Німеччини Девід Коломбо заявив про те, що уразливість в програмному забезпеченні Tesla дозволяє йому відкривати двері та вікна, заводити машини без ключів і відключати їх системи безпеки.

Він також стверджує, що може побачити, чи присутній водій у машині, включити акустичну систему електричних транспортних засобів та блимати фарами. 19-річний хакер хоче запустити свій власний стартап у галузі кібербезпеки і в такий спосіб змінити світ. Мабуть, злом Тесла він зробив як рекламу своїх можливостей.

 

"Я думаю, що це досить небезпечно, якщо хтось може віддалено включати музику на повну гучність або відкривати вікна / двері, поки ви знаходитесь на шосе. Навіть безперервне миготіння фарами потенційно може надати деякий (небезпечний) вплив на інших водіїв", - гордо заявив 19-річний хакер.

 

Коломбо не розкрив точних деталей уразливості програмного забезпечення, але сказав, що поки постраждала лише невелика кількість власників Tesla у всьому світі - 25 одиниць. Він повідомив, що вже зв'язався з командою безпеки Tesla і вони розслідують проблему.

Представник Tesla в Китаї відмовився від коментарів щодо повідомлень Девіда Коломбо у Твіттері, в той час, як глобальна пресслужба автовиробника взагалі не відповіла на запит. Котирування акції компанії також ніяк не відреагували на новину про потенційний злом.

Це далеко не перша заява про злом електромобілів Tesla. У 2014 році компанія Tesla навіть наймала хакерів, щоб виявити проломи в системі безпеки. Що стосується Коломбо, то він мріє запустити свій власний стартап в області кібербезпеки та змінити світ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: