Завантаження ...

Мадагаскар на межі голоду через зміни клімату

Мадагаскар на межі голоду через зміни клімату фото

На півдні Мадагаскару через сильну посуху 1,3 млн людей страждають від сильного голоду. Щоб його пережити, вони їдять кактуси і сарану. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ООН.

За інформацією Організації, наслідки найсильнішої посухи за понад 40 років, у поєднанні з піщаними бурями та шкідниками, унеможливили вирощування їжі для жителів Мадагаскару як мінімум протягом трьох років.

 

"Світ не може відвести погляду. Люди на Мадагаскарі потребують нашої підтримки зараз і в майбутньому", - заявив представник ООН.

 

Вказано, що внаслідок посухи понад 1,3 мільйона людей зіткнулися із серйозним голодом, з яких близько 30 000 осіб, які зіткнулися з небезпечними для життя умовами.

 

"Жінки, діти та сім'ї їдять кактуси чи сарану, щоб пережити посуху, і понад півмільйона дітей серйозно недоїдають... Я зустрічав сім'ї, які казали мені, що їм довелося продати всі свої особисті речі, аж до каструль та сковорідок, щоб купити невелику кількість їжі, якої, очевидно, вистачить ненадовго", - розповів представник ООН.

 

Зазначено, що голод змусив сім'ї забрати своїх дітей зі школи, щоб вони могли допомогти з такими завданнями, як пошук їжі та води.

Крім того, на тлі цієї кризи, збільшилася кількість випадків гендерного насильства та жорстокого поводження з дітьми.

Вказано, що станом на сьогодні, донорами, для запобігання голоду, було виділено майже 120 млн доларів, але відповідно до переглянутого заклику, потрібно ще 231 млн на період з січня 2021 року по травень 2022 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: