Завантаження ...

Щодо заяв про нібито тиск СБУ і вимогу надати дані про кандидатів на місцевих виборах

Служба безпеки України, ознайомившись із заявою народних депутатів фракції «Європейська солідарність» про нібито тиск з боку СБУ і вимогу надати дані про кандидатів на місцевих виборах у Донецькій та Луганській областях



Служба безпеки України, ознайомившись із заявою народних депутатів фракції «Європейська солідарність» про нібито тиск з боку СБУ і вимогу надати дані про кандидатів на місцевих виборах у Донецькій та Луганській областях, офіційно повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності. Співробітники СБУ не надсилали до партії «ЄС» жодних листів такого змісту.

Зокрема, такі вихідні номери як у «документа», на який посилається партія, не використовуються Головним Управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях, а вказаний номер телефону також йому не належить. Окрім того, керівник, чий підроблений підпис стоїть на листі, у цю дату не виконував тимчасові обов’язки начальника управління.

Наголошуємо, що Служба безпеки України чітко дотримується чинного законодавства та діє виключно у відповідності до статті 19 Конституції України і статті 2 Закону України «Про Службу безпеки України».

Всі заяви представників фракції «Європейська солідарність» з цього приводу слід розглядати виключно через призму політичних перегонів і бажання отримати додаткові електоральні бали.

Ми закликаємо всі без винятку політичні партії, які сьогодні беруть участь у виборах, не вдаватися до маніпуляцій, фейків та брудних технологій. І тим більше не намагатися втягнути у цей процес силові структури, які відповідають за безпеку держави та її громадян.

Просимо ЗМІ не поширювати неперевірену інформацію, а у разі потреби звертатись до Служби за офіційними коментарями.

Служба безпеки України
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: