Завантаження ...

НКРЕКП скасувала підвищення вартості комунальної електроенергії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг знизила тарифи на електричну енергію для обслуговуючих організацій



Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг знизила тарифи на електричну енергію для обслуговуючих організацій, ОСББ та управителів багатоквартирних будинків до рівня ціни для населення.

Під час засідання 11 січня члени Нацкомісії проголосували за скасування своєї ж постанови № 2010 від 21 грудня 2018 року. Грудневим рішенням пропонувалося з 1 січня збільшити вартість електричної комунальної енергії для обслуговуючих організацій, ОСББ та управителів багатоквартирних будинків і гуртожитків із 1,68 грн./кВт-год. до 3,1 грн./кВт-год.

Відтак електроенергія, що споживається на технічні цілі в багатоквартирних будинках, буде обраховуватися з розрахунку 1,68 грн./кВт-год., як це було до моменту прийняття постанови № 2010. Цей же тариф застосовуватимуть з моменту опублікування постанови НКРЕКП № 1 від 11 січня 2019 року «Про скасування постанови НКРЕКП від 21 грудня 2018 року № 2010».

Разом з тим, під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив профільному заступнику Олександру ЖУРБІ звернутися до ПАТ «Сумиобленерго» та НКРЕКП за роз’ясненнями: за яким тарифом здійснювати розрахунки вартості електроенергії для комунальних потреб багатоквартирних будинків за період з 1 по 11 січня

Нагадаємо, 27 грудня 2018 року на позачерговому засіданні міської ради сумські обранці ухвалили Звернення до вищого керівництва держави та НКРЕКП щодо скасування Постанови № 2010.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: