Завантаження ...

В Україні знижено дозволену швидкість руху авто

З 2018 року у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.



З 2018 року у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.

Відповідні зміни до до п.12.4 Правил дорожнього руху, внесені постановою Кабміну від 10.11.2017 № 883, набрали чинності передає «Закон і Бізнес».

Цікаво, що у первинному варіанті проекту пропонувалося запровадити обмеження у 50 км/год з 6:00 до 23:00. В інший час рух транспортних засобів мав дозволятися зі швидкістю не більше 60 км/год. І така ініціатива була навіть підтримана на засіданні Кабміну, втім не потрапила до остаточної редакції.

Поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком з назвою населеного пункту на синьому фоні, швидкість руху не змінилася. Згідно з чинними ПДД дозволяється рух із швидкістю:

а) автобусам (мікроавтобусам), що здійснюють перевезення організованих груп дітей, легковим автомобілям з причепом і мотоциклам - не більше 80 км/год.;

б) транспортним засобам, якими керують водії із стажем до 2 років, - не більше 70 км/год;

в) вантажним автомобілям, що перевозять людей у кузові, та мопедам, - не більше 60 км/год;

г) автобусам (за винятком мікроавтобусів) - не більше 90 км/год;

ґ) іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, що позначена дорожнім знаком 5.1 - не більше 130 км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою - не більше 110 км/год., на інших автомобільних дорогах - не більше 90 км/год.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: