Завантаження ...

Яким може бути урбан-парк в Сумах

Простір для спорту та відпочинку

Простір для спорту та відпочинку

Майданчики для гри у стріт футбол, баскетбол, а ще для занять танцями, паркуром, воркаутом та багатьма іншими вуличними культурами. У Сумах планують збудувати урбан-парк, де будуть зібрані усі ці локації. Звести об’єкт планують на території парку Кожедуба. Вхід до локації буде вільним.

Детальніше

Зведення урбан-парку в Сумах відбуватиметься в рамках програм «Велике будівництво» та «Здорова Україна». Згідно з інфографікою, це має статися у 2022 році. Схожі простори планують побудувати також у Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Дніпрі та Харкові. «Коли саме розпочнуться роботи над об’єктом у Сумах та скільки коштів витратять на його будівництво стане відомо на наступному тижні», — повідомив Цукру народний депутат України Михайло Ананченко.

Він також зазначив, що в обласному центрі вже побувала ініціативна група з Києва, яка оглядала території можливого розташування урбан-парку. Серед запропонованих локацій, зокрема, був сквер, що знаходиться між 9 мікрорайоном і СКД та парк імені Кожедуба.  Експерти поки що зупинилися на останньому варіанті, адже будівництву сприяють масштаби території.

Який вигляд матиме урбан-парк

Майбутня локація буде схожою на київський урбан-парк, відкритий на початку вересня на ВДНГ. Він вважається найбільшим в Україні й наразі там функціонує 6 майданчиків.  Це бетонний скейтпарк, стритфутбольний спот, стритбольний спот, стритденс та івент-спот, стритворкаут-спот та паркур-спот. Під час проєктування об’єкту враховувалися побажання професійних атлетів України і гостей ВДНГ, отримані в ході спеціального дослідження, а також побажання з соціальних мереж експоцентру, — інформує сайт ВДНГ.