Завантаження ...

Європейські вулички замість наметів. Що зміниться на Центральному ринку

24_015804_big_01.jpg

У березні 2020 року став відомий план реконструкції Центрального ринку. Обіцяли збудувати паркувальні майданчики, осучаснити павільйони й додати зелених зон.

У березні 2020 року став відомий план реконструкції Центрального ринку. Обіцяли збудувати паркувальні майданчики, осучаснити павільйони й додати зелених зон.

У вересні 2021 року реконструкція активно триває: вже знесли половину наметів біля круглої будівлі ринку, збудували ряд нових магазинів та реформували продуктові точки. Цукр дізнався про те, як просуваються справи, куди ділися намети та що буде у нових магазинах.

Куди поділися намети з речами

Демонтаж торговельних точок розпочався. Та знесли поки лише половину наметів з тих, що за планом не мають знаходитись біля круглої будівлі ринку. Підприємці з цих наметів переїхали в м'ясний, ковбасний та молочний павільйони.

У колишньому молочному відділі тепер продаються сумки, валізи й текстиль. Там, де продавали м'ясо, тепер одяг, взуття та аксесуари. Прилавки ж із продуктами зробили острівцями на території «Галереї» — центральної частини ринку.

Будують «Європейську вуличку»

«Усіх підприємців, які тримали намети навколо ринку, перенести в середину не вийде, бо банально не вистачить місця» — говорить директор ринку Расул Галаєв. Саме тому почалося будівництво «Європейської вулички»: з однотипними будиночками, пофарбованими в різні кольори. На землі, у 2019 році взятій в оренду у міста, за два-три місяці обіцяють добудувати ряд магазинів-бутиків у європейському стилі.

Коли завершиться реконструкція

Наприкінці цього — максимум на початку наступного тижня — зі сторони дороги, за словами директора ринку, планують облаштовувати тротуар для людей. Після того, як решта підприємців переїде до нових магазинів поблизу Євробазару, почнуться роботи над майданчиком для паркування. Якщо погодні умови дозволять, його зроблять до настання морозів, якщо ні — то трохи пізніше. Зелену зону з лавками і дитячими майданчиками обіцяють облаштувати навесні. Остаточна реконструкція повинна закінчитися протягом року.