Завантаження ...

Розвиток дитини: від 10 до 12 місяців

Розвиток дитини: від 10 до 12 місяців фото

Ваша дитина буде тримати вас на ногах протягом наступних кількох місяців. Основними етапами розвитку немовлят у віці від 10 до 12 місяців є повзання та покращена координація рук та очей.

Ваша дитина буде тримати вас на ногах протягом наступних кількох місяців. Основними етапами розвитку немовлят у віці від 10 до 12 місяців є повзання та покращена координація рук та очей.

Ваша дитина постійно в русі. Ніщо не робить її щасливішою, ніж скидати ложку з дитячого стільця знову і знову. Ласкаво просимо до життя з дитиною від 10 до 12 місяців! У цьому віці розвиток дитини відбувається стрімко.

Розвиток дитини: чого очікувати, як впоратися з невгамовним малюком, розкажемо далі.

  1. Покращена моторика. Більшість немовлят цього віку можуть сидіти без сторонньої допомоги і витягуватися. Повзання з часом призведе до ходьби. До 12 місяців ваша дитина може зробити свої перші кроки без підтримки.

  2. Краща координація рук та очей. Більшість немовлят цього віку можуть годувати себе хапаючи предмети між великим і вказівним пальцями. Малюку може сподобатися стукати блоками разом, складати предмети в контейнер і виймати їх, а також тикати вказівним пальцем.

  3. Мовлення.. Більшість немовлят цього віку реагують на прості усні прохання. Ваша дитина зможе махати “па-па” на прощання. Очікуйте, що балакучість вашої дитини набуде нового розвитку та перетвориться на такі слова, як "тата" та "мама". Ви можете почути певні вигуки, наприклад "ой-ой!"

  4. Нові когнітиві навички. У міру покращення розуміння вашої дитини постійності предметів він чи вона зможе легко знаходити приховані предмети. Хоча ваш вихід з кімнати може призвести до плачу, ваша дитина почне розуміти, що ви все ще існуєте, навіть коли вас не видно. Можливо, ваша дитина наслідує вас, розчісуючи волосся, натискаючи кнопки на пульті дистанційного керування або «розмовляє» по телефону.

Початкова допитливість вашої дитини обов’язково триматиме вас на ногах. Бережіть свою дитину.

Створіть безпечне для розвідки середовище. Накрийте електричні розетки, використовуйте сходові ворота та встановіть дитячі замки на дверях та шафах. Якщо у вас є меблі з гострими краями, прокладіть кути або приберіть їх з місць, де грає ваша дитина. Те ж саме стосується легких предметів, які ваша дитина може використати, щоб витягнути себе стоячи, наприклад, підставки для рослин та декоративні столи. Прикріпіть книжкові шафи, телевізори та їх підставки до стіни.

Якщо ваша дитина тягнеться за книгою, запитайте: "Чи хочеш ти прочитати казку?" Якщо він або вона вказує на корову на обкладинці, скажіть: "Ти знайшла корову! Що говорить корова?" Дочекайтеся відповіді дитини, а потім запропонуйте правильну відповідь. Читайте книгу вголос. Складайте власні історії, щоб вони відповідали малюнкам. Задавайте дитині запитання щодо малюнків. Не обмежуйтесь питаннями так чи ні.

Встановіть межі. Немовлята не мають почуття правильного чи неправильного. Хваліть свою дитину за правильний вибір, відволікаючи її від небезпечних ситуацій. Використовуйте спокійне «ні», якщо ваша дитина завдає шкоди іншим. Спокійно поясніть, чому така поведінка не в порядку, а потім переспрямуйте увагу дитини.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: