Завантаження ...

Державна реєстрація майна: переваги співпраці з юридичною компанією

Державна реєстрація майна: переваги співпраці з юридичною компанією фото

Якщо громадянин вирішив приватизувати отриману згідно з рішенням органу місцевого самоврядування земельну ділянку, придбати будинок або дачу, чи зайнятися бізнесом і купити комерційне нерухоме майно, приміщення для офісу чи магазину, йому обов’язково доведеться зареєструвати право власності на вказані споруди чи об’єкти нерухомості.

Якщо громадянин вирішив приватизувати отриману згідно з рішенням органу місцевого самоврядування земельну ділянку, придбати будинок або дачу, чи зайнятися бізнесом і купити комерційне нерухоме майно, приміщення для офісу чи магазину, йому обов’язково доведеться зареєструвати право власності на вказані споруди чи об’єкти нерухомості.

Для чого потрібна державна реєстрація майна

Право власності дозволяє його набувачу на особистий розсуд володіти, користуватися або розпоряджатися майном з дотриманням вимог чинного законодавства. Виникає таке право тільки з моменту його державної реєстрації, тобто навіть маючи на руках нотаріально завірений договір купівлі-продажу земельної ділянки, будинку чи квартири право власності громадянина на придбане майно наступить тільки процедури його реєстрації шляхом внесення відповідної інформації до Державного реєстру майнових прав.

Звичайно громадянин може самостійно спробувати провести державну реєстрацію належного йому майна, але якщо він хоче зекономити свій час і зберегти здоров’я бажано все ж таки звернутись до відповідних юридичних компаній, яких в даному сегменті послуг достатньо багато. Наприклад, набравши в Інтернеті електронну адресу https://dozvil.ua/uk/, власник майна отримає повний юридичний супровід, починаючи від моменту укладання договору купівлі – продажу майна і закінчуючи отриманням свідоцтва на право власності (витягу з Державного реєстру).

Переваги реєстрації з допомогою юридичної компанії

У разі звернення за допомогою до юридичної компанії її працівники:

  • детально проконсультують відвідувача з усіх можливих процедур купівлі-продажу та подальшої реєстрації
  • підготують та сформують весь необхідний пакет документів
  • здійснюватимуть юридичний супровід інтересів заявника в усіх державних інстанціях
  • у випадку необхідності адвокати компанії здатні захищати законні інтереси заявника в судових інстанціях

Реєструвати нерухоме майно мають право державні органи та нотаріуси. Для проведення реєстрації майбутній власник майна повинен подати до державного органу або нотаріусу відповідну заяву, паспорт (попередньо необхідно зробити ксерокопії його сторінок) та довідку з податкової інспекції про присвоєння ідентифікаційного номера. Разом з вказаними документами належить представити квитанцію про оплату послуг з реєстрації та додати документи, що підтверджують сам момент виникнення права власності (договір купівлі-продажу, рішення органу місцевого самоврядування, заповіт про спадщину тощо). Подача документів до державного органу здійснюється виключно через центр надання адміністративних послуг.

Процедура реєстрації триває п’ять робочих днів, однак якщо виявиться, що в документах допущені помилки або їхня кількість не відповідає передбаченому законодавством переліку, орган реєстрації має право повернути їх власнику для внесення відповідних виправлень або підготовки необхідних додаткових документів.

Уклавши договір з юридичною компанією власник майна отримає можливість зареєструвати будь-який об’єкт нерухомості і стати його повноправним власником.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: