Завантаження ...

Як вибрати в перевірити сітку рабицю

Немає кращого матеріалу для огорожі присадибної або дачної ділянки, ніж сітка рабиця. Вона і коштує недорого, і прослужити може кілька десятиліть.

Немає кращого матеріалу для огорожі присадибної або дачної ділянки, ніж сітка рабиця. Вона і коштує недорого, і прослужити може кілька десятиліть. Але, для того щоб зробити міцну і надійну огорожу, треба серйозно і уважно поставитися до вибору сітки.

сітка рабиця

Особливості та характеристики сітки

В якості сировини для виробництва сітки, використовують низьковуглецеву сталь, алюмінієвий або оцинкований дріт. Завдяки комірчастій структурі і нержавіючим матеріалами, сітка рабиця має безліч переваг:

  • тривалий термін експлуатації (від 25 років на відкритому просторі);
  • підвищену міцність;
  • здатність стійко переносити вологість і температурні перепади;
  • здатність пропускати потоки вітру і сонячні промені, завдяки чому на обгороджених нею дільницях не застоюється повітря;
  • надійно захищає від проникнення сторонніх на огороджену територію.

Сітка рабиця відрізняється невисокою вартістю. Це ідеальне рішення для проведення будівельних робіт і ізолювання великих площ, яке дозволяє істотно заощадити кошти.

сітка рабиця

Як підібрати сітку?

Вартість сітки рабиці розраховують виходячи з ширини рулону, товщини дроту і розміру комірки. Чим більша ширина і товщина, і чим менше комірка, тим важчим і дорожчим буде рулон. Наявність захисного покриття і його різновид (наприклад, оцинкована), теж впливають на ціну.

Ширина рулону

Якщо сітка купується для забору, то її ширина становитиме висоту забору плюс близько 5-10 см від нижнього краю до землі. У більшості випадків віддають перевагу ширині в 1,2 метра або 1,5 метра. Але, існують рулони шириною в 1,8 метра і більше.

Товщина дроту

Що стосується товщини дроту, то найбільш оптимальним вибором буде 2-3 міліметра. Якщо вибирати тоншу сітку, то у неї будуть зовсім невисокі показники міцності. Крім того, важливо враховувати наявність оцинковики, чи полімерного покриття. Якщо воно присутнє, то фактичний діаметр металу буде мінімум на 0,4-0,5 мм меншим, а в більшості випадків різниця складе близько 1 мм.

Розмір комірки

Розмір комірок може становити від 0,1 сантиметра до 10 сантиметрів. Найбільш популярним є розмір 5х5 сантиметрів. Сітка з такими комірками і товщиною в 2,5 міліметрів коштує на 20% дешевше, ніж така сама з комірками 2,5х2,5 сантиметрів і товщиною 1,6 міліметрів. Навіть, якщо ширина однакова. Придбати якісну сітку рабицю для будь-яких цілей, можна, відвідавши інтернет-магазин бази металопрокату https://dimaxtd.com.ua/rabitsa.

сітка рабиця

Перевірка сітки

У хорошої і якісної сітки рабиці немає перевернутих спіралей. Кожна спіраль тісно переплітається з іншою без пропусків і будь-яких відхилень. Комірки в сітці рабиці повинні бути одного розміру – щоб з боку здавалося, нібито вони частина дивовижного візерунка.

сітка рабиця

Виробництвом сітки рабиці займаються не тільки державні, а й багато приватних підприємств. На торцях фабричної сітки дріт загнутий з двох або з одного боку. А ось у приватників, часто, кінці рабиці взагалі не загнуті, тому й коштує така сітка на порядок дешевше. Так, і якість її не завжди в повній мірі відповідає вимогам ГОСТу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: