Завантаження ...

Особливості оренди пилососа

Після виконання ремонтно-будівельних робіт виникає потреба в прибиранні приміщень від будівельного пилу, сміття та залишків будівельних матеріалів.

Після виконання ремонтно-будівельних робіт виникає потреба в прибиранні приміщень від будівельного пилу, сміття та залишків будівельних матеріалів. У виробничих приміщеннях (майстернях, автомийках, цехах та складських приміщеннях) необхідне щоденне вологе або сухе прибирання. З функціями прибирання успішно справляється промисловий пилосос, який, проте коштує досить недешево та й за частого використання не виключені його поломки, а ремонт звісно ж потребує додаткових коштів. Оптимальним вирішенням проблеми є тимчасове користування (оренда) промислового пилососа у відповідних компаній.

Види промислових пилососів

Будівельні промислові пилососи бувають кількох видів:

  • Пилососи для всмоктування рідини, які обладнані спеціальною вакуумною системою. Рідина після всмоктування попадає в ємність, після чого, звично утилізується;
  • Пилососи для сухого прибирання діють за принципом звичайних пилососів, які всмоктують пил, залишки будівельної штукатурки чи іншого сміття в спеціальний мішок;
  • Універсальні пилососи здатні виконувати функції як вологого так і сухого прибирання.

Промислові пилососи різняться також за типом електричних двигунів. Однофазний двигун на пилососі дозволяє всмоктувати максимальний потік повітря об’ємом до 180 л/с і розрахований в середньому на 1300 мото/годин експлуатації. Трифазні двигуни значно потужніші і дозволяють працювати пилососам впродовж цілої доби, крім того вони не потребують частого обслуговування. Є також промислові пилососи, двигуни яких функціонують на стиснутому повітрі за рахунок турбін.

Розібравшись з типами промислових пилососів та їхніми функціональними можливостями можна сміливо звертатись в спеціалізовані організації, які надають послугу «оренда пилососа». Однак, спершу необхідно вивчити відгуки про вибрану компанію в соціальних мережах і детально ознайомитися з умовами оренди та видами техніки, що пропонується.

Деталі при оренді пилососа

Вибираючи для оренди модель пилососа необхідно зважати на:

  • Площу вмонтованого в пилосос фільтра – чим якісніший пилосос, тим більший у ньому фільтр, що дозволяє всмоктувати більший об’єм пилу;
  • Потужність пилососа – цей показник коливається від 1,0 до 1,4 кВт;
  • Об’єм пило збірника – зазвичай цей показник складає від 20 до 50 л, що цілком достатньо для невеликого об’єму сміття.

Промислові будівельні пилососи можуть бути обладнані захистом двигуна від перегріву (відбувається його автоматичне виключення) та світловою індикацією.

Для оформлення договору оренди пилососа клієнт, як правило (умови можуть бути різні), повинен внести попередню оплату за час майбутнього використання пилососа і надати копії документів, що ідентифікують особу (паспорт та ідентифікаційний код). У випадку, якщо оренду пилососа планує оформити юридична установа, необхідно надати витяг з ЄДРПОУ, довіреність на особу, яка буде отримувати річ в оренду та копію її паспорта.

Також, деякі організації пропонують додатково сплатити страховий внесок у розмірі 10 відсотків від суми оренди. Термін дії часу оренди наступає з моменту отримання пилососа і закінчується при його поверненні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: