Завантаження ...

Як продовжити термін служби акумулятора ноутбука

Особлива зручність при користуванні ноутбуком полягає в його портативності. Адже цей комп’ютерний пристрій відрізняється не тільки невеликими розмірами, але й незалежністю від електромережі.

Особлива зручність при користуванні ноутбуком полягає в його портативності. Адже цей комп’ютерний пристрій відрізняється не тільки невеликими розмірами, але й незалежністю від електромережі.

В комплектацію усіх ноутбуків входить акумулятор, на який система живлення перемикається автоматично при відсутності з’єднання з електромережею. Завдяки енергії акумулятора власники гаджетів можуть автономно користуватись ними в будь-якому місці.

Фахівці сервісної компанії «Контакт» наголошують, що термін дії акумулятора не вічний, але є способи, щоб його продовжити.

Особливості технічних характеристик акумулятора ноутбука

Початкові характеристики літій-іонних батарей, якими найчастіше комплектуються ноутбуки, потенційно розраховані на три роки користування. В несприятливих умовах роботи рівень потенціалу АКБ знижується. Це може статись через неправильне зберігання батареї, при наявності механічних пошкоджень, через перегрів чи під впливом низької температури.

Правила користування акумулятором ноутбука

З роками користування ємність акумуляторної батареї поступово знижується аж до повного її зношення. Хоча цей процес є незворотнім, бо АКБ не підлягає ремонту, але збільшити період її робочого часу цілком можливо, якщо дотримуватись певних правил користування.

Щоб продовжити термін служби акумулятора, необхідно:

  • Якомога частіше користуватись живленням від батареї. Якщо ж планується робота з лептопом від електромережі, то батарею краще витягнути ще до вмикання гаджета.

  • Слідкувати за рівнем його заряду. Не рекомендується повністю розряджати АКБ. Часте розрядження до нуля сприяє зниженню ємності батареї та зменшує термін її роботи. Мінімально допустимий рівень заряду — 20%.

  • Один раз на тиждень проводити калібрування АКБ. Процес полягає в повному розрядженні і повному зарядженні батареї.

  • Вимикати в лептопі ті програми, користування якими відбувається рідко.

  • Контролювати рівень яскравості, адже чим він вищий, тим більше енергії споживає ноутбук.

  • Дотримуватись правильного температурного режиму. АКБ є дуже чутливими до високих та низьких температур. Щоб зберегти оптимальний рівень температури всередині гаджета, не варто ставити ноутбук на м’які поверхні, залишати під прямими сонячними променями або довго тримати на морозі.

Збільшити тривалість автономної роботи АКБ та встановити енергоощадні програми на ноутбукдопоможуть майстри львівського Центру сервісу «Контакт».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: