Завантаження ...

Топ популярних сайтів з пошуку роботи в Польщі

Поляки в основному знаходять роботу за допомогою інтернету, все більше польських роботодавців розміщують там свої вакансії.

Поляки в основному знаходять роботу за допомогою інтернету, все більше польських роботодавців розміщують там свої вакансії.

Відносно українців, це не найпопулярніший спосіб пошуку роботи в Польщі. За статистикою 67% людей влаштовуються через посередників, кадрові агентства, і лише 18% через сайти з пошуку роботи в Польщі.

Можливо це даремно, через те, що по цьому посиланні можна знайти багато цікавих вакансій. Мінус в тому, що доведеться витратити на це особистий час. Хоча це варто зробити, щоб знайти роботу не тільки для заробітку, а й свого комфорту.

Якщо ви все-таки шукаете роботу самостійно, готуйтеся, що це непростий процес над яким варто постаратися. Однак, так більше шансів відшукати найкращу роботу, ніж вибирати з того, що є. Тому пропонуємо перелік найбільш популярних сайтів з пошуку вакантних місць, де можна розмістити свое резюме.

Pracuj.pl - найбільший польський веб-сайт з вакантними місцями. Він не спеціалізується на українських претендентів, але мігранти мають можливість шукати тут роботу. Головна перевага сайту, що він постійно оновлюється новими вакансіями. Недолік — на кожну з них багато претендентів.

Gumtree та OLX.pl - це більш різнобічні сайти, де можна не тільки роботу знайти, а й оренду житла, робити дрібні покупки, щось продавати. Найчастіше можуть бути оголошення від менш глобальних компаній, ніж на Pracuj.pl (пов'язано з тим, що оголошення там значно дорожче, і не всі компанії хочуть витрачати на це сотні злотих).

Робота в Польщі для українців

WORK.ua і Rabota.ua - два найпопулярніших веб-ресурсу для пошуку вакансій, є вкладка "інші країни", яка дає можливість переглянути багато вакансій з Польщі, які розроблені спеціально для українців. Все більше Польських компаній шукають працівників саме з України.

Golden Line і Linkedin - ці два ресурси підійдуть для кваліфікованих фахівців, працює як соціальні мережі (Golden Line - польський сайт, а Linkedin - всесвітній). Тут є можливість зробити своє резюме публічним. Вакансії, які тут пропонують зазвичай індивідуальні, ніж масові. Ці сайти ідеально підходять для таких професій як IT, перекладачі, актори, журналісти, маркетологи та так далі.

Центральна база вакансій Польщі — це офіційні пропозиції, які викладають на урядовому порталі Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики Польщі. Найчастіше його пропонують зареєстрованим людям без роботи, проте безробіття в Польщі на супер низькому рівні зараз, відповідно здобувачі можуть скористатися цим.

Зовсім недавно в Польщі створили декілька спеціальних порталів для українських претендентів. Один з них Dobry Pracownik. Перевага його, що там розміщують спеціальні вакансії для мігрантів.

Джерело: europeservice.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: