Завантаження ...

Як правильно вибрати ріелтора: кращі поради

У будь-якому місті присутні сотні ріелторських агентств, що пропонують споживачам свої власні пропозиції. Як підібрати в їх числі реального фахівця, якому не страшно буде довірити ведення житлового питання, далі в статті.

Вибір ріелтора

 

У будь-якому місті присутні сотні ріелторських агентств, що пропонують споживачам свої власні пропозиції. Як підібрати в їх числі реального фахівця, якому не страшно буде довірити ведення житлового питання, далі в статті.

Процес вибору ріелтора

Оскільки допущені при угодах з нерухомістю промахи викликають в подальшому масу складнощів і дод. витрат, потрібно буде ретельно підійти до вибору ріелтора. Не треба звертатися в компанію по першому-ліпшому оголошенню, яке заманило вас яскравістю або ж дизайном.

Природно, власне будь-яка людина, починаючи пошук непоганого ріелтора, спочатку звертається за підтримкою до друзів і знайомих ріелторам. Статистика стверджує, що приблизно 60% жителів нашої планети звертаються в агентства нерухомості за порадами приятелів або своїх знайомих, не так давно вдало здійснили покупку або реалізацію нерухомості. У слідстві цього коли у вас є ці свої люди, означає, вам досить пощастило, невідкладно телефонуйте їм і вимагайте контакти професіонала.

У разі якщо цих своїх людей у вас немає, не треба сумувати. Почати пошук можливо з перегляду реклами на просторах Інтернету. На що все-таки треба загострювати увагу, читаючи оголошення на сайтах нерухомості (наприклад, Nedviga-pro)? По-перше, дивимося досвід представленого посередника, а також кількість представлених оголошень. По-друге, читаємо як складений текст оголошення і наскільки якісні фото. По-третє, дивимося відгуки про обраний професіонала. По-четверте, дзвонимо ріелтору і спілкуємося з ним.

Критерії відбору

Про те, як як слід в конторі йдуть справи, можливо судити за чисельністю і обсягами реклами. У разі якщо протягом пари років оголошення фірми численні, можна заявити, власне вона діє стабільно. У разі якщо раніше АН в мережі рекламувалося активно, а далі число і обсяги реклами стали менше, ймовірно, справи у фірми не зовсім хороші.

Важливо і місце розташування агентства, так як це говорить про регіон дії. В першу чергу не дуже великі фірми діють конкретно в місті/районі, там, де вони знаходяться. Коли ви напевно уявляєте, де бажаєте придбати або реалізувати житлоплощу, можливо вишукувати ріелтора в тому ж регіоні. Напевно, працівники фірми дуже добре представляють "власну землю", в слідстві цього у вас з'явиться можливість виграшно придбати або ж реалізувати необхідний Вам об'єкт нерухомості.

Рекомендуємо вам сходити на "розвідку" в агентство нерухомості. У вас з'явиться можливість познайомитися з компанією і людьми, які в ньому працюють. Також слідують відразу обговорити комісійні. За купівлю/продаж посередники беруть 3-5%, за оренду 50-100% від вартості об'єкта.

На питання про те, яке агентство краще підібрати – велике або ж маленьке, однозначної відповіді немає. Ще б пак, величезне агентство надійніше, ніж не дуже великі компанії, які мають всі шанси брати готівкові кошти і сховатися. Згорнути роботу великого агентства нездійсненно в стрімкі терміни, тому посеред найбільших компаній фактично не має можливості бути аферистів. Якщо поглянути під іншим кутом, незліченний штат також бути може перешкодою при вирішенні угоди. Коли процеси поставлені на потік і немає індивідуального підходу. Внаслідок чого майже всі складові частини вашої угоди мають всі шанси бути упущені. Якщо поглянути під іншим кутом, у невеликих агентств звичайно маленький бюджет, і вони не в змозі дозволити собі масштабну рекламу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: