Завантаження ...

Осіння посадка дерев - особливості та відміності від весняної

Багато дачників мріють про розкішний та багатий сад з фруктових, листяних або навіть з хвойних дерев. Власний сад - гарант того, що кожен сезон на столі буде урожай стиглих та соковитих фруктів, а сусіди будуть дивуватися красою і здоров'ям дерев.

Багато дачників мріють про розкішний та багатий сад з фруктових, листяних або навіть з хвойних дерев. Власний сад - гарант того, що кожен сезон на столі буде урожай стиглих та соковитих фруктів, а сусіди будуть дивуватися красою і здоров'ям дерев.

Коли садити: восени або навесні?

Цим питанням задаються навіть досвідчені садівники, адже від вибору сезону для посадки залежить те, як буде розвиватися дерево і який догляд йому буде необхідний. Ці аспекти дуже важливі, так як від грамотного підходу залежить розвиток і здоров'я дерева. На початку зими температура буде помітно погіршуватися. Тому садівник повинен бути впевнений в тому, що дерево зможе перенести майбутні заморозки.

Особливості осінньої посадки і відмінності від весняної

Знання особливостей і відмінностей осінньої та весняної посадки, допоможуть посадити дерево правильно. Коли вперше виникає питання про вибір сезону, потрібно враховувати відразу кілька важливих факторів:

  • Висаджувати саджанці найкраще з кінця вересня до початку листопада, якщо холоди не наступають рано, а зима м'яка і тепла.
  • Для осінньої посадки потрібно вибирати стійкі до низьких температур сорти саджанців. З правильним вибором дерева допоможе визначитися інтернет-магазин саджанців https://vseroste.com.ua/sadzhantsi-61. У ньому представлений великий і наочний асортимент від фруктових саджанців до екзотичних.
  • Навесні потрібен частий полив саджанця, а восени з поливом впораються дощі. Це дуже сильно спрощує роботу в саду з саджанцями, висадженими восени.
  • На відміну від весняної посадки, восени потрібно розрахувати час на те, щоб дерево прижилося до настання холодів. Інакше великий ризик загибелі дерева.
  • Щоб допомогти саджанця прижитися і зміцнити кореневу систему, досвідчені садівники використовують високопоживні та якісні добрива https://vseroste.com.ua/dobriva-ta-stimuliatori-rostu-31. З їх допомогою шанси на те, що навесні дерево вступить в активну фазу розвитку, збільшується в кілька разів.

Як краще всього купувати саджанці

Вибрати саджанець не завжди просто, адже потрібно враховувати сорт і особливості дерева. Фахівці завжди підкажуть й допоможуть вибрати здорову рослина, придатну для висадки восени. При бажанні посадити одночасно кілька дерев на ділянку, придбати необхідні поживні добрива, інструменти та укріплення для благополучної посадки, можна виявити, що це недешево. Тому садівники, спираючись на власний досвід, рекомендують купувати все для саду оптом https://vseroste.com.ua/opt. Це економить не тільки кошти, але й робить покупки зручними та вигідними.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: