Главная страница » Новости » Новости партнеров » Готуємо морозиво вдома: корисні поради та цікаві рецепти



ObyavaBilsheSumy705x80

Готуємо морозиво вдома: корисні поради та цікаві рецепти

Прийшло літо — пора морозива. Багато домогосподарок хочуть зробити приємне своїм близьким— нагодувати смачним домашнім десертом. Як його зробити в домашніх умовах, читайте далі.

Корисні рекомендації для приготування морозива вдома

  1. Якщо Ви хочете, щоб морозиво мало ніжний смак, обирайте жирне молоко. Для легких десертів потрібно додавати молоко з низьким відсотком жирності.
  2. Для приготування Вам потрібна автоматична морожениця. Якщо її немає— перші 4 години під час застигання перемішуйте його власноруч.
  3. Щоб покращити смак, додавайте інгредієнти: сухе молоко, желатин, лимонний сік або крохмаль.
  4. Сироп краще додавати до моменту замороження. Горішки, фрукти та шоколад краще змішувати уже з застиглою масою.

Безвершкове морозиво

Готується 12 годин. Рецепт на 2 порції.

Вам потрібно:

  • Молоко 2,5% — 1 стакан;
  • Яйце — 1 шт;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Ванілін

Приготування:

  1. Змішайте яйце з цукром та ваніліном до однорідної маси. Не збивайте.
  2. Потім влийте молоко, та продовжуйте помішувати. Нагрійте масу на невеликому вогні, та змішайте її міксером, щоб утворилися стійкі піки.
  3. Розлийте по формочках та поставте в холодильник.

 

Шоколадне морозиво

Його можна приготувати за 10 годин. Рецепт на 6 порцій.

Вам потрібно:

  • Чорний шоколад — 50 грамів
  • Молоко — 3 склянки;
  • Курячі жовтки — 4 шт;
  • Цукор — 200 гр.

Як приготувати?

  1. На середньому вогні доведіть молоко до кипіння. Всипте натертий шоколад, та розмішайте масу. Охолодіть її.
  2. Жовтки з цукром змішайте до пишної піни.
  3. З'єднайте дві маси в одну.
  4. Отриману суміш варіть на маленькому вогні до загустіння.
  5. Розлийте по формочках морозиво, чи перелийте його в лоток. Відправте в морозильник на 4 години.

Полуничне морозиво

Готується 8 годин. Рецепт на 6 порцій.

Вам потрібно:

  • Молоко — 0,5 л ;
  • Свіжа полуниця — 300 г;
  • Яєчні жовтки — 2 шт;
  • Цукор — 3 ч.л;
  • Згущене молоко (варене) — 1 ст.л.;
  • Лимонний сік — 1 ч.л. ;
  • 1 ч.л. Крохмаль — 1 ч.л. ;
  • Ванілін

Як приготувати:

  1. Змішуємо яєчні жовтки, цукор, крохмаль та ванілін. Для того, щоб замаскувати присмак яєць додаємо лимонний сік.
  2. Молоко в емальованому посуді доводимо до кипіння, остужаємо до кімнатної температури. Суміш із яєць та цукру повільно вливаємо, повільно помішуючи. Для тих, хто любить карамельний смак, можна додати згущене молоко. Хто рахує калорії, може обійтися без нього.
  1. У блендері перебиваємо свіжу полуницю. Змішуємо полуницю з молочно-жовтковою масою, та збиваємо її міксером.
  1. Отриману масу розливаємо по формочках чи відправляємо в лотку на 7 годин в морозилку.
  2. Насолоджуємося морозивом.

Більше рецептів Ви можете знайти за посиланням: https://lasunka.com/blog/yak-zrobiti-morozivo-z-moloka-prost-reczepti/

Добавить в: