Завантаження ...

Правила перевірки заміського будинку перед покупкою

Купуючи заміський будинок з ділянкою землі потрібно знати юридичні тонкощі його перевірки. Важливо бути трохи будівельником, ріелтором щоб зіткнувшись з проблемами швидко знайти спосіб їх вирішення. Також потрібно проявляти обережність, довіряти інтуїції. Часто це дозволяє розпізнати в продавці шахрая і вчасно відмовитися від угоди.

Купуючи заміський будинок з ділянкою землі потрібно знати юридичні тонкощі його перевірки. Важливо бути трохи будівельником, ріелтором щоб зіткнувшись з проблемами швидко знайти спосіб їх вирішення. Також потрібно проявляти обережність, довіряти інтуїції. Часто це дозволяє розпізнати в продавці шахрая і вчасно відмовитися від угоди.

Попередній етап

Отже, щоб знайти заміський будинок, потрібно використовувати різні джерела інформації, в тому числі інтернет. І якщо вдасться відібрати кілька претендентів потрібно підготуватися до бесіди з продавцем. Це дозволить з'ясувати всю необхідну інформацію для прийняття рішення про купівлю або подальший пошук варіантів.

Місцезнаходження будинку

Від віддаленості об'єкта стосовно міської межі залежить комфорт мешканців. Потрібно з'ясувати наявність в пішому видаленні від будівлі побутових, соціальних об'єктів інфраструктури. Не менш важлива транспортна доступність. Неприйнятно сусідство з великими підприємствами, звалищами, що забруднюють навколишнє середовище. Добре якщо поруч є природна водойма, зелені насадження.

Технічний стан нерухомості

Щоб віддалено перевірити приватний будинок перед покупкою потрібно з'ясувати у власника ряд наступних питань:

  • стан інженерних, комунікаційних систем;
  • наявність додаткових споруд на присадибній ділянці;
  • особливості будівництва будинку: бригадою будівельників або власними силами власника.

Поцікавтеся, коли проводився останній ремонт. З'ясуйте всі деталі та масштаб майбутніх робіт. Дізнайтеся стан покрівлі, фундаменту, наявність вогкості на кухні, в санвузлі. Якщо останній ремонт проводився нещодавно важливо з'ясувати що було зроблена продавцем.

Дізнайтеся, наскільки потужна електропроводка, витримає вона підключення необхідної кількості споживачів. На особливу увагу заслуговує система відводу нечистот. Часто в заміських будинках використовується вигрібна яма або септик. Необхідно з'ясувати останню дату їх обслуговування.

Причини продажу

Переконавшись, що будівля підходить за технічними характеристиками потрібно дізнатися з якої причини вона продається. Якщо це терміновий продаж через переїзд в інше місто з'явиться привід для торгу. Головне, щоб причини були правдоподібними та не викликали сумнівів у покупця. В іншому випадку можна бути впевненим що ви зіткнулися з перекупником. Отже, угода буде невигідною так, як посередник хоче заробити.

Історія будови

Необхідно уважно ознайомитися з історією вподобаного домоволодіння. Для цього збирається інформація про всіх зареєстрованих, співвласників, законних претендентів на нерухомість. Особливу увагу заслуговує перевірка недієздатних і неповнолітніх осіб. Держава завжди стоїть на захисті їх прав і якщо вони будуть порушені, то угода буде визнана недійсною.

Наявність всіх документів

Щоб укласти угоду в рамках чинного законодавства важлива наявність повного пакета документів на нерухомість і ділянку землі. При цьому важливо звірити інформацію в цивільному паспорті продавця і виписки з державного реєстру майнових прав. Якщо дані розходяться перед вами посередник.

Укладаючи підсумковий договір на землю і житлове будівництво важливо перевірити документацію з наступного списку:

  • документ, що ідентифікує особу продавця;
  • документ, що підтверджує виникнення майнових прав;
  • реєстраційне свідоцтво на ділянку, будинок;
  • поверховий план житлового будівництва і всіх будівель на ділянці;
  • виписку, що підтверджує відсутність арешту або інших обтяжень на об'єкт нерухомого майна;
  • платіжки за комунальні послуги що дозволяють з'ясувати наявність заборгованостей.

З огляду на складність угоди зі зміною власника заміської нерухомості до процесу бажано залучити юриста. Адже перевірці підлягає два об'єкти будинок та ділянка землі. Отже, процедура покупки ускладнюється вдвічі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: