Завантаження ...

Книги про кризи та драми шлюбу

Жінки і чоловіки не завжди розуміють один одного: реакції і вимоги їм здаються – коли дивними, коли жорсткими. Однак, завдяки художнім книгам про сімейні стосунки та книг з психології, взаєморозуміння приходить швидше і проливає світло на її особливості

Жінки і чоловіки не завжди розуміють один одного: реакції і вимоги їм здаються – коли дивними, коли жорсткими. Однак, завдяки художнім книгам про сімейні стосунки та книгам з психології для зміцнення сімейних відносин взаєморозуміння приходить швидше і проливає світло на її особливості. Пропонуємо підбірку книг в боротьбі з кризами та драмами шлюбу, де автори намагаються відповісти на найгостріші питання щодо взаємин із протилежною статтю.

Тіні наших побачень, Іван Байдак

«Тіні наших побачень» - збірник сюжетно не пов'язаних між собою оповідань, в якому розкривається вся психологія людських відносин: аналіз поведінки, першопричини тих чи інших вчинків. Автор книги про стосунки чоловіка та жінки не обмежується типовими сюжетами: його герої - різних національностей, різного соціального статусу; їм властиві різні амбіції, однак всі вони без винятку прагнуть знайти життєву гармонію.

У цьому збірнику любов простежується на всіх стадіях: від моменту зародження, страху зізнатися навіть самому собі, до моменту, коли стає вже пізно. Автор намагається розібратися в психології людських відносин, простежити, здавалося, непомітні «правила життя». Кожна сторінка сповнена цитатами, які можуть стати дороговказами для людей, які потребують підтримки. А ще книга змушує замислитися над власним життям і відкрити очі на речі, які здаються непомітними на перший погляд.

Гірка правда про стосунки, Ніл Штраус

Книга з сімейної психології підійде для всіх, хто готовий проаналізувати власне особисте життя, обдумати свої помилки та зрозуміти свої справжні бажання.

Ніл Штраус, письменник, розповідає історію останніх двох років свого життя, коли він боровся з моногамією, бажаючи мати більше відкритих відносин одночасно з тим, як у нього були люблячі відносини з його дівчиною.

Але автор повертає всіх читачів в іншу реальність, яку ми часто не сприймаємо. Психологічні аспекти цієї книги неймовірно пізнавальні, також в кінці книги автор дає список літератури за темами для детальнішого дослідження.

Секрети успішних сімей, Артем Толоконин

Обходячись без повчань, лаконічно, простою і зрозумілою мовою, Артем Толоконин розповідає про етапи розвитку почуттів, основних складових успішного сімейного життя, розглядає роль сімейного сценарію, різні кризи сімейного життя, питання зради, а також розвіює міфи і стереотипи.

Автор впевнений, що досягти потрібних висновків людина може в результаті роботи над собою, а ця книга точно дозволить зекономити дорогоцінний час. Безсумнівно, книга про секрети щасливих сімей буде корисна для тих пар і сімей, які переживають переломний період у відносинах.

Мистецтво любові, Еріх Фромм

Одне з головних завдань книги з психології для зміцнення стосунків - це правильно поставлені питання. Якщо любов поширюється лише на об’єкт любові, то чи можна вважати це справжнім почуттям, яке руйнує стіни самотності? Геніальний німецький філософ і психоаналітик Еріх Фромм дуже добре описує нові аспекти почуттів, які можуть вразити і змінити погляд на, здавалося б, очевидні речі. Ніяких інструкцій, лише чітке розмежування понять, яке демонструє нашу унікальність і наскільки любов є всеохопним і необхідним почуттям. Любов – це не емоція, а дія, яка потребує знань і зусиль. Любов – не миттєвий імпульс, а найвище почуття, якому варто навчатись все життя.

Сила протилежностей, Іцхак Адізес

Деколи шлюб може здаватися не лише коханням, а й своєрідним бізнес-проектом, тривалістю в ціле життя. Автор аналізує проблеми сучасних сімей і запевняє, що будь-які щасливі відносини - це не лише хімія, а й величезна робота над собою. Подані приклади та поради допоможуть дійти до взаєморозуміння і врегулювати домашні суперечки, не перетворювати побутові дрібнички в справжні драми та засвоїти найцінніші складові успішного подружжя. Автор книги з психології для зміцнення стосунків дає поради, як врятувати складне становище та пояснює чому виникають етапи занепаду в стосунках. Книга завдяки своїй практичності змусить розв'язати не одне завдання, що приблизить читачів до вирішення проблеми в залежності від ситуації. Адже кожна ситуація індивідуальна, як і правила, які стануть особливими для кожної сім'ї.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: