Завантаження ...

Як зарядити смартфон вдвічі швидше

Як зарядити смартфон вдвічі швидше фото

Значно прискорити процес зарядки смартфона можна завдяки дотриманню простих правил і маленьких хитрощів, які одночасно дозволять захистити акумулятор і сам гаджет, щоб довше підтримувати техніку в справному стані. Про хитрощі, що дозволять суттєво оптимізувати процес підзарядки мобільного телефону, пише SantePlusmag.

Рекомендації, як швидше зарядити телефон

  • Під час зарядки не використовуйте смартфон

Використання пристрою під час заряджання уповільнює процес і збільшує споживання енергії, що робить процес набагато тривалішим. Так, краще не відкривати програми та не сидіти в чатах, коли телефон заряджається.

  • Режим польоту

Перед тим, як поставити телефон на зарядку, краще увімкнути режим польоту. Він дозволяє вимкнути кілька функцій, які споживають багато енергії. Відповідно, зарядка відбуватиметься швидше.

  • Закрийте програми та підключення

Слід звернути увагу на те, що програми та служби, що працюють у фоновому режимі, споживають досить багато енергії вашої батареї в телефоні. Тому перед зарядкою мобільного телефону рекомендують відключити з'єднання Bluetooth і Wi-Fi або навіть 4G, а також закрити всі програми та вимкнути непотрібні функції.

  • Швидкий зарядний пристрій

Швидкі зарядні пристрої забезпечують більшу потужність мобільного телефону. Вони призначені для посилення напруги у вашому пристрої, дозволяють отримати заряджений акумулятор "миттєво". Такий зарядний пристрій можна придбати в магазинах, що спеціалізуються з продажу смартфонної техніки та гаджетів. Слід також враховувати, що якщо зарядний пристрій несумісний із телефоном, є ризик його пошкодити. Тому важливо переконатися, що такий швидкий зарядний пристрій сумісний з моделлю та брендом смартфона.

Не допускайте цих помилок під час зарядки мобільника

  • Не вимикайте телефон, сподіваючись швидше зарядити акумулятор.

Це досить поширене питання - щодо доцільності вимикати смартфон перед зарядкою. І відповідь на нього однозначно негативна. Так, вимкнення телефону під час зарядки насправді нічого не змінить. Навпаки, така практика є контрпродуктивною і може спричинити зниження продуктивності смартфона. Залишати його увімкненим, у режимі очікування, і не використовуючи пристрій - цілком достатньо для оптимізації його зарядки.

  • Уникайте бездротових зарядних пристроїв

Насправді бездротові зарядні пристрої набагато менш ефективні, ніж звичайні зарядки, особливо коли йдеться про швидкість. Обмежені потужністю 5 Вт ці бездротові аксесуари заряджають смартфон довше.

  • Не чекайте, поки батарея сяде під нуль

Вмикати телефон на зарядку завжди рекомендують до того, як рівень опуститься до 5% і нижче. З появою нових літій-іонних акумуляторів така практика значно псує пристрій та скорочує термін його служби. Водночас уникайте 100% повної зарядки та задовольняйтесь рівнем заряду близько 80%.

  • "Рідні" зарядні пристрої

Найкраще віддати перевагу використанню оригінального зарядного пристрою, що зазвичай входять в комплект при покупці телефону. Вони найкраще здатні забезпечити силу струму та напругу, що необхідні для правильної зарядки вашого смартфона.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: