Завантаження ...

Ось де не можна зберігати аптечку, щоб ліки швидко не зіпсувались

Ось де не можна зберігати аптечку, щоб ліки швидко не зіпсувались фото

Деякі популярні місця для зберігання ліків у будинку можуть привести до псування препаратів. Щоб аспірин зберіг усі свої властивості завжди необхідно дотримуватися інструкції, які вказані на коробці. Як пише SantePlus, не бажано зберігати аптечку у ванній кімнаті..

Як правильно зберігати

Багато людей вважає, що вони правильно зберігають ліки вдома. Однак, у багатьох випадках вони помиляються.

Поради щодо правильно зберігання ліків:

  • Більшість ліків слід зберігати в прохолодному, сухому місці та завжди подалі від прямих сонячних променів. Їх також необхідно залишити в оригінальній упаковці;
  • Завжди важливо перевіряти термін придатності. Прострочений препарат може бути не тільки менш ефективним, але в деяких випадках навіть токсичним. Деякі ліки, такі як очні краплі та сиропи, необхідно вжити до певної дати;
  • Ліки потрібно зберігати в недоступному для дітей або домашніх тварин місці;
  • Препарати краще складати в окремі коробки, а не в одному місці. Поділіть ті, що призначені для дорослих, і ті, які для дітей;
  • Після відкриття деякі ліки можуть потребувати охолодження. Тому завжди читайте інструкцію.

Чому не можна зберігати у ванній

Всупереч поширеній думці, зберігати ліки у ванній - не найкращий варіант. На думку спеціалістів, це зовсім доречне місце для зберігання ліків. Зокрема, це через спеку і вогкість, які завжди у ванній.

Все тому, що у такій кімнаті постійна вологість через пару, яка виходить з душу. Такі умови не є оптимальними для ліків, які обов’язково повинні залишатися сухими та прохолодними.

Краще вибрати шафу в спальні або на кухні, звичайно, якомога далі від нагрівальних приладів.

Які ліки можна зберігати в холодильнику

Деякі ліки необхідно зберігати в холодильнику. Особливу увагу слід приділяти термочутливим препаратам, таким як вакцини, інсуліни, гормони, очні краплі, деякі антибіотики, гелі або навіть супозиторії. Всі вони вимагають низьких температур для їх зберігання, як правило, від 2 до 8°C.

Щоб не помилитися, кожен раз коли ви купуєте ліки, перш за все читайте інструкцію, щоб визначити при якій температурі їх зберігати.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: