Завантаження ...

Чому не хочеться сексу: лікарі розповіли всю правду про інтим

Чому не хочеться сексу: лікарі розповіли всю правду про інтим фото

Секс - невід'ємна і дуже важлива частина стосунків, яка приносить нам задоволення і робить взаємини гармонійними. Але буває так, що один з партнерів або обидва можуть відчувати байдужість і зниження лібідо. І причина тому не тільки стрес. Про це йдеться в медичному онлайн-хабі DOC.UA.

Гормональні порушення

У жіночому організмі в період з 30 до 45 років відбувається зниження рівня естрогенів, через що вагінальні м'язи стають менш еластичними, а статеві органи виділяють набагато менше змазки.

Якщо ви відчуваєте зниження сексуального потягу, вам необхідно здати аналіз, який визначає кількість гормонів у щитоподібній залозі та гормонів у крові (щитівка та секс взаємопов'язані).

Якщо чоловікові не хочеться сексу, причини можуть критися у зниженому тестостероні. Зниження тестостерону - нормальне явище у процесі старіння. Однак при різкому падінні тестостерону необхідно звернутися до лікаря-уролога.

Хвороби

Найпоширеніший приклад - інфекції, що передаються статевим шляхом. ІПСШ виявляються не відразу та мають згубний вплив саме на жіночий організм. Такі захворювання викликають дискомфорт та біль, ось чому може не хотітися сексу.

Щоб виключити ІПСШ, потрібно регулярно обстежуватися у лікаря, навіть якщо симптоми відсутні. Це особливо актуально при зміні статевого партнера та появі підозрілих ознак (виділення, печіння, свербіж, зуд, запах тощо).

На статевий потяг можуть впливати й багато несексуальних захворювань, включаючи артрит, рак, діабет, високий артеріальний тиск, ішемічну хворобу серця та неврологічні захворювання.

Ліки

Часто подібний ефект дають оральні контрацептиви, особливо у перші дні прийому, поки організм адаптується до нового препарату.

Також знижувати сексуальне бажання можуть антидепресанти, які регулюють рівень серотоніну.

Інші препарати, які можуть впливати лібідо:

  • нейролептики, що підвищують рівень пролактину;
  • ліки проти збільшеної простати;
  • знеболювальні препарати;
  • ліки проти високого артеріального тиску.

Стрес та перевтома

Це основна причина, коли не хочеться сексу, як чоловікам, так і жінкам. Постійний та тривалий стрес може спровокувати сплеск гормонів, адреналіну та кортизолу, які у великій кількості викликають зниження сексуального бажання.

Також під час стресу можуть звужуватися артерії. Це звуження обмежує кровообіг і потенційно викликає еректильну дисфункцію.

Якщо ви відчуваєте постійну втому, стрес або тривогу, можливо, вам доведеться змінити спосіб життя та порадитися з терапевтом.

Рутина сімейного життя

Сексуальний інтерес з часом має тенденцію до злетів та падінь. І немає нічого незвичайного в тому, що на різних етапах стосунків у партнерів різний статевий потяг.

Причини тому можуть бути такі:

  • тривалі стосунки (проходить закоханість та зникає новизна);
  • втрата сексуального потягу (не хочу сексу, не збуджуюсь);
  • монотонність та одноманітність сексу;
  • невирішений конфлікт та часті сварки;
  • відсутність довіри та постійні ревнощі до партнера;
  • почуття меншого зв'язку між один одним;
  • ви не відчуваєте своєї сексуальності;
  • брак часу на секс;
  • фізичні сексуальні проблеми.

Поговоріть з партнером про те, чому не хочеться сексу та спробуйте знайти самостійне рішення ситуації, якщо не вийде - зверніться за допомогою до лікаря-сексопатолога.

Безсоння

Нестача повноцінного сну може бути причиною зниження сексуального потягу та збудження. А безсоння - одне з найпоширеніших порушень сну, може бути фактором ризику сексуальної дисфункції.

Алкоголь та наркотики

Вживання сильного алкоголю пов'язане зі зниженням вироблення тестостерону. Надмірне вживання алкоголю протягом тривалого часу може знизити сексуальний потяг, як у жінок, так і у чоловіків.

Також алкоголь заважає відчувати сексуальне збудження, втручаючись у сигнали між мозком та геніталіями, а також може прискорити чи сповільнити еякуляцію.

Крім алкоголю, вживання тютюну, марихуани та інших наркотиків також пов'язане зі зменшенням вироблення тестостерону.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: