Завантаження ...

Правила здорової вечері: що і як краще їсти ввечері

Правила здорової вечері: що і як краще їсти ввечері фото

Якщо ви хочете, щоб фігура завжди залишилася в нормі, а самопочуття було на висоті, особливу увагу потрібно звертати на вечерю. При цьому зовсім не потрібно відмовлятися від вечірнього прийому їжі - краще просто знати деякі правила здорової вечері. Про те, як, чим і коли найкраще вечеряти, розповіла в Instagram нутриціолог-дієтолог Анна Гоголєва.

Правила здорової вечері:

1. Правильно вибирайте і поєднуйте продукти.

Не їжте на ніч важку їжу, корисна вечеря може містити такі поєднання: білок+ клітковина + рослинні жири.

Якщо є проблеми з ферментами кишечника, жовчевідтоком, погано і довго перетравлюється їжа, то на вечерю рекомендується вибирати легкий білок: рибу, морепродукти, і якщо немає здуття - сочевицю, боби, рис.

Якщо ви переслідуєте мету набрати вагу, або у вас немає проблем з підшлунковою залозою, тоді можна дозволити собі повечеряти і за формулою: білок+клітковина +складні вуглеводи.

Якщо підтримуєте вагу або худнете: білок+ клітковина.

2. Не вживайте на вечерю продукти, що мають високий інсуліновий Індекс (наприклад, фрукти, фруктові салати, кисломолочну продукція: сирок або йогурт, каші з фруктами і ягодами, а також солодкі овочі і коренеплоди, наприклад буряк, морква, горошок).

3. Не вечеряйте занадто пізно. Краще, щоб вечеря була не пізніше 4 годин до сну (м'ясо їмо тільки до 18.00), якщо пізніше - випийте фермент. Або натуральні продукти (кумін, ананас, кмин, фенхель, ялицевий бальзам - це натуральні продукти-ферменти).

Пам'ятайте, що пізня і важка вечеря призводить до нестачі жироспалювальних гормонів, збиває роботу шлунково-кишкового тракту, а також робить втомленими і позбавляє сил на наступний день.

Також пам'ятайте, що вечеря о 17.00 для тих, хто лягає спати після 00:00, - теж не кращий варіант, так як це призведе до уповільнення обміну речовин, відкладення жирової тканини і втрати м'язової маси тіла.

4. Трави і спеції використовуємо по самопочуттю. Якщо ви не звикли їсти сирі трави, овочі і фрукти, варто починати з невеликих порцій, змішуючи відварені продукти з невеликою кількістю сирих. Перехід повинен бути плавним!

І обов'язково пам'ятайте про суперфуди для посилення хорошого метаболізму: артишок, листова зелень, селера, лимон, ягоди, розторопша, насіння льону, водорості, рослинні олії холодного віджиму.

5. Увечері їжа повинна бути більш приготована (відварна, запечена), ніж інші прийоми їжі.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: