Завантаження ...

Як прибрати запах бензину з рук, авто та одягу: найпростіші способи

Як прибрати запах бензину з рук, авто та одягу: найпростіші способи фото

Дефіцит бензину в Україні відчули практично всі. І одна з причин - обстріли Росією українських нафтобаз і промислових підприємств України. Через брак палива українці змушені робити запаси бензину - наповнюють каністри та тримають їх вдома, в гаражі, в машинах. І це призводить до того, що запах бензину проникає практично скрізь - в салони авто, чіпляється до одягу, до рук. Як можна швидко позбутися запаху бензину, розповіли в Vikna.

Спочатку потрібно знайти джерело запаху. Не буде толку, якщо ви капнули паливом десь в багажнику і намагаєтеся усунути запах в салоні. Пошукайте пляму і нейтралізуйте його.

Можна зробити вологе чищення салону або помити спеціальним автомобільним шампунем. Або заженете машину на автомийку і довірте процес професіоналам.

Які засоби допомагають прибрати запах бензину

Розчин харчової соди

Цей старий і перевірений спосіб прекрасно прибирає запах бензину. Потрібно змішати в рівних пропорціях харчову соду, столовий оцет і теплу воду. У вас повинна вийти шипуча суміш, якої потрібно промочити ганчірку і ретельно затерти проблемне місце.

Кава

Візьміть мелену каву і протріть їм пляму від палива. У каві містяться масла, які швидко вбирають всі сторонні запахи.

Миючий засіб

Бензин - це хімічний масляний продукт. Щоб позбутися від плям, можна використовувати для видалення звичайний засіб для миття посуду. Будь-який засіб для миття посуду має у своєму складі особливу хімічну формулу, яка розщеплює всі жири. Крім того, миючий засіб містить ароматизатори, які допомагають прибрати запах.

Столовий оцет

Візьміть оцет і перелийте його у звичайну пластикову пляшку з розпилювачем. Далі обробіть місця забруднення, якщо це килимки - витягуйте їх з машини. Після цієї процедури автомобіль потрібно ретельно провітрювати близько доби.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: