Завантаження ...

Суботній рецепт. Курячі стегенця в духовці

Суботній рецепт. Курячі стегенця в духовці фото

Відмінне блюдо, яке можна приготувати на обід або вечерю, а також на святковий стіл. Адже курочка приготовлена в духовці з ароматними спеціями, виходить неймовірно соковитою і смачною.

Інгредієнти для приготування :

  1. Стегна курячі - 2 кг
  2. Олія оливкова - 60 мл
  3. Лимон - 1 штука
  4. Паприка - 2 столові ложки
  5. Часниковий Порошок - 1 столова ложка
  6. Перець чорний мелений - 1 чайна ложка
  7. Сіль - 2 чайні ложки або по смаку

Інвентар для приготування :

  1. Духовка
  2. Форма для запікання
  3. Тарілки
  4. Соковитискач
  5. Паперові кухонні рушники
  6. Терка 
  7. Ножа
  8. Обробна дошка
  9. Кухонні прихватки
  10. Холодильник
  11. Харчова поліетиленова плівка
  12. Блюдо для подачі

Приготування.

Крок 1: готуємо маринад

На початку у велику тарілку або миску, додаємо необхідну кількість паприки, часникового порошку, сіль і чорний мелений перець. Після перемішуємо інгредієнти в однорідну сипку масу.

Далі промиваємо лимон під проточною водою і висушуємо паперовими кухонними рушниками. Потім беремо тертці з малими отворами і натираємо цедру лимона в невелику тарілку. Решту цитруса перекладаємо на обробну дошку і розрізаємо навпіл. Після видавлюємо сік з половини лимона з допомогою соковижималки в тугіше тарілку з цедрою.

Тепер виливаємо сік з цедрою у велику тарілку до спецій. Додаємо оливкову олію і перемішуємо маринад до однорідної консистенції. 

Крок 2: готуємо курку

Розморожені курячі стегна промиваємо під прохолодною проточною водою, перекладаємо на обробну дошку і зачищаємо від жиру. Курячу шкіру з м'ясних шматочків можна залишити або прибрати за власним смаком. 

Крок 3: маринуємо курячі стегенця

Підготовлені курячі стегенця перекладаємо в тарілку з маринадом. Руками ретельно промазуємо поверхню кожного шматочка. Потім накриваємо тарілку харчової поліетиленової плівкою і прибираємо в холодильник на 20 - 60 хвилин просочуватися маринадом. Чим довше курячі стегна будуть маринуватися, тим смачніше вийде м'ясо. 

Крок 4: випікаємо курячі стегенця 

З прошествием потрібного часу дістаємо тарілку з курячими шматочками з холодильника, знімаємо плівку. Духовку розігріваємо до 200 - 210 градусів Цельсія. Потім у форму для запікання викладаємо курячі стегна. Дно форми змащувати маслом не потрібно, так як в маринаді вже містилося достатню кількість масла. Після того як ми поклали всі шматочки, а температура досягла потрібного значення, встановлюємо форму в духовку.

Випікаємо м'ясо приблизно 30 - 40 хвилин до красивої рум'яної скоринки. Далі допомагаючи собі кухонними прихватками, дістаємо форму з духовки. 

Крок 5: подаємо курячі стегенця в духовці

Гарячі курячі стегенця можна заздалегідь розкласти по тарілках або подавати в загальному красивому блюді. Як гарнір можна приготувати картопляне пюре, відварені макаронні вироби або різні крупи, а також легкі салатики. При цьому гарнір можна полити ароматним соком, який утворився при випіканні. Наші підсмажені курячі стегенця готові можна кликати всіх за стіл і приступати до дегустації. 

Приємного апетиту!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: