Завантаження ...

Суботній рецепт. Свиняча вирізка в духовці

Суботній рецепт. Свиняча вирізка в духовці фото

Свинина прекрасно підходить для запікання великим шматком, тому що це ніжне та м’яке м’ясо, а достатня кількість жиру гарантує хрумку золоту шкірку. Свинина легко поєднується з різноманітними гарнірами та практично всіма овочами.

На 4 особи:

  •  500 гр свинячої вирізки
  •  жир, зрізаний з вирізки або шматочок сала
  •  25 гр масла
  •  1 зубець часнику
  •  50 мл води
  •  оливкова олія
  •  сіль, перець

1. Нагріти духовку до 210 градусів.

2. Нашпигувати м'ясо шматочками жиру разом з розрізаним на 3-4 скибочки зубчиком часнику.

3. Покласти м’ясо у форму для запікання, зверху покласти масло і налити у форму воду. Посолити та поперчити.

4. Запікати у нагрітій духовці протягом 45 хв. Після 25-30 хв дістати форму з духовки та полити м'ясо його ж соком. Якщо вся рідина википіла – додати трохи води. Вирізка готова, коли м'ясо зверху рум’яне та хрумке, а всередині повністю пропечене.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: