Завантаження ...

Інноваційні технології у виробництві постільної білизни – нові матеріали для комфортного сну

Матеріали, які використовують для комплектів, відрізняються зовнішнім виглядом та деякими характеристиками.

Сучасний набір постільної білизни – це набагато більше, ніж звичні комплекти з бавовни або шовку. Вимоги покупців постійно змінюються, що змушує виробників переглядати технологічні процеси та вдосконалювати свою продукцію. Саме тому у магазинах домашнього текстилю, наприклад Podushka.ua, можна знайти велике різноманіття аксесуарів для сну, виготовлених з інноваційних матеріалів. 

Види сучасних тканин для постільної білизни

Матеріали, які використовують для комплектів, відрізняються зовнішнім виглядом та деякими характеристиками. Але всі вони є гіпоалергенними, дихаючими, зносостійкими та приємними на дотик. 

Волокна бамбука

М’яка та ніжна тканина рослинного походження з унікальною антибактеріальною властивістю. Завдяки цьому у ліжку не розмножуються шкідливі мікроорганізми, та постільна білизна не поглинає запахи, тому довше залишається свіжою. Це чудовий варіант для людей з чутливою шкірою. А за рахунок терморегулюючих властивостей речами для сну з бамбуку можна користуватися як взимку, так і влітку. 

Фото https://podushka.com.ua/. Постільна білизна Altinbasak Bamboo Dome

Тенсел

Високотехнологічна тканина з евкаліптових волокон, яка має 100% натуральний склад. Така постільна білизна характеризується надзвичайною міцністю, а завдяки особливій структурі на ній не утворюються катишки. Також вона не електризується, витримує багаторазове прання та не вимагає прасування.

Мікрофібра

Ультратонке поліефірне волокно, з якого шиють не тільки постільну білизну, а й модні покривала на ліжко. По експлуатаційним якостям вироби з мікрофібри наближені до бавовняних речей, але вони більш легкі, м’які, міцні та стійкі до механічних впливів. За рахунок численних пор тканина набуває високої гігроскопічності та прекрасно пропускає повітря. А завдяки оксамитовому ефекту постіль чудово підходить для холодної пори року. 

Фото https://podushka.com.ua/. Покривало Стиль Люкс Ideia

Софткотон

Сумішева практична тканина, яка виготовляється з бавовни, віскози та синтетичних мікроволокон (нанофайберу). Завдяки такій комбінації постільна білизна набуває покращених експлуатаційних характеристик. Внаслідок щільного переплетення волокон матеріал має високу стійкість до забруднення та практично не мнеться. Білизна з софткотону здатна підтримувати комфортну температуру тіла у будь-яку погоду, тому це гарний варіант всесезонного комплекта. 

Сучасні матеріали більш “пристосовані” до умов активного використання. Тож постільна білизна з них буде довго радувати своїм чудовим зовнішнім виглядом та приємними тактильними відчуттями. Єдина відмінність комплектів полягає у ціні, тому при виборі домашнього текстилю у першу чергу слід відштовхуватися від наявного бюджету.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: