Завантаження ...

Що таке pH-метри та для чого використовуються

До професійної вимірювальної техніки належать pH-метри. Як зрозуміло з назви, за їх допомогою можна виміряти водневий показник рН. Це параметр, який показує ступінь активності іонів водню (Н+), тобто вимірює рівень лужності чи кислотності.

Для чого вимірюють рівень pH

Водневий показник pH має вагоме значення для багатьох сфер діяльності. Його контролюють на підприємствах харчової, хімічної, фармацевтичної, паливної та агропромисловості. Крім того, pH вимірюють для наукових потреб та рільництва.

Залежно від рівня рН можуть відрізнятися характеристики розчину. З огляду на його лужність можна розчиняти різні метали. Рівень pH також впливає на якість покриття, колір та його блиск.

На фармвиробництві за допомогою рН перевіряють різні хімічні реакції. Якщо він буде неправильним, то ліки можуть завдати шкоди.

Водневий показник суворо контролюють на заводах і фабриках, щоб не допустити забруднення стічними водами. Це один із найважливіших параметрів у медицині, його вимірюють у біологічних рідинах. Рівень pH також перевіряють перед подачею води в будинки та комерційні установи.

Які бувають прилади для вимірювання pH

В інтернет-магазині SimVolt представлено pH-метри, які підходять для різних потреб:

  • Ручні — маленькі пристрої, які ще називають тестерами. Вони легко вміщуються в кишеню, максимально прості в експлуатації, їх зручно брати із собою.

  • Портативні — невеликі вимірювачі, які комфортно використовувати в польових умовах. Вони більш високоточні, якщо порівняти з ручними. Підходять для тривалих досліджень.

  • Настільні — прилади з найвищим ступенем точності серед усіх варіантів, саме їх найчастіше використовують у лабораторіях.

  • Промислові — габаритні вимірювальні пристрої, які застосовують на виробництві під час високотехнологічних процесів.

Найбільшу популярність мають рН-метри для води й розчинів. Бувають також вимірювачі напівтвердих і гелеподібних речовин зі спеціальним електродом. За їх допомогою можна перевіряти м’ясо, фрукти, молочні продукти тощо. Крім того, є аналізатори для визначення рівня pH у ґрунті та субстратах.

Де придбати pH-метр

Гарні відгуки від користувачів має вимірювальна техніка SimVolt. Компанія є офіційним представником багатьох відомих виробників різного обладнання. Тут ви знайдете найнеобхідніші контрольно-вимірювальні прилади за приємними цінами. Інтернет-магазин вирізняється одним із найбільших асортиментів pH-метрів у країні. Менеджери з радістю допоможуть вибрати оптимальний варіант згідно з вашими потребами.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: