Завантаження ...

Курс BTC у 2022 році: найважливіші зміни

У 2021 році ціна біткоїна (BTC) досягла історичного максимуму — у листопаді позначка перевищила $65 000.

Цей ріст був пов’язаний із запуском Bitcoin ETF (exchange traded fund) — інвестиційні фонди, що формують портфелі активів та випускають власні акції у Сполучених Штатах. Також на це вплинули Tesla та Coinbase. Оголошення Tesla про купівлю монети на суму $1,5 млрд викликало масову цікавість до BTC. Однак станом на кінець 2022 року ситуація дещо змінилась. Розберемо головні події 2022 року, повʼязані з біткоїном.

Курс біткоїна

Ринок помітно змінився цієї осені: станом на кінець листопада 2022 року біткоїн ціна досягла приблизно $16 222 після того, як криптовалютна біржа FTX оголосила про банкрутство. Тим часом найвідоміший цифровий актив доступний для торгівлі на криптоплатформі WhiteBIT, наприклад, у популярній парі BTC USDT

Біткоїн почав 2022 рік із вільного падіння під час криптовалютної зими. Найруйнівнішим місяцем цього року був травень, коли крах стейблкоїна TerraUSD спричинив болючу хвилю на крипторинку та неминуче зачепив BTC.

На відміну від фіатної валюти, як-от долар США (USD), пропонування біткоїна обмежене. Вважається, що біткоїн закінчиться до 2040 року. Однак емісія BTC зупиниться у 2140 році, але задовго до цього основним джерелом винагороди за формування нових блоків стануть комісійні збори. Кожні чотири роки його майнінг стає все важчим й більш енерговитратним — невдовзі цей процес буде дорівнювати енергозабезпеченню маленької країни. Чим складніше його добувати, тим вищою буде ціна біткоїна.

Очікування на 2023 рік

Криптовалюти мають небагато доступних показників, які дають змогу прогнозувати їхні рухи. Інтернетом шириться думка про те, що тільки декілька власників активу мають велику частину його пропонування, а, отже, і владу над ним. Ці власники, яких називають «китами», складають приблизно 2% анонімних облікових записів, маючи приблизно 92% BTC. Саме тому зробити точні прогнози щодо вартості біткоїнів неймовірно складно. Адже рух одного такого «кита» має не аби який вплив на цей ринок.

Однак, що нам точно відомо — BTC підтримує одну з найбільш децентралізованих і корисних технологій блокчейну, впровадження якої має зрости впродовж найближчих років. У будь-якому разі біткоїн — цінне доповнення до трейдерського портфоліо. До кінця десятиліття курс BTC очікує ріст на понад 5000% і має досягти $1 млн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: