Завантаження ...

Що таке Face ID та основні причини несправності

У моделі iPhone X було значно покращено захист за допомогою функції Face ID. Це означає, що використовувати дані телефону можна лише після ідентифікації особи. Така форма визнана одним із найкращих рівнів безпеки. Особи індивідуальні, як і відбитки пальців, що підвищує захисні функції у багато разів. При виявленні несправності краще відразу звернутися до сервісного центру з ремонту iPhone.

На iPhone не працює Face ID

Після налаштування датчики виконують свої функції досить чітко. Але згодом власники айфонів стикаються з непрацездатністю чи некоректністю Фейс Айді. У разі неправильної роботи функції Face ID ваші особисті дані можуть опинитися в небезпеці. Розуміння причин дає можливість вчасно запобігти проблемам безпеки. Налаштовуючи цю функцію на своєму телефоні, зверніть увагу, в якому ракурсі має бути ваше обличчя. Інакше можна спробувати кілька разів. Розробники радять паралельно використовувати кілька варіантів для розблокування iPhone. Це дозволить при некоректній роботі Face ID безперешкодно отримати доступ до телефону. 

Основні причини несправності

Якщо ви зрозуміли, що не відбувається спрацювання Фейс-Айді, треба перевірити наступні параметри:

  • наявність бруду на верхній частині панелі, де знаходиться TrueDepth та датчики, через які відбувається сканування;
  • чистоту скла.

Після очищення перевірте коректність системи. Якщо це не допомогло, спробуйте провести деактивацію розпізнавання. Це потрібно зробити для того, щоб ви змогли провести розблокування телефону. Іноді перезапуск функції повертає її до робочого стану. Рекомендується спробувати також скинути Айфон до заводських параметрів і виконати повторне налаштування функцій. Іноді допомагає повне перезавантаження апарату. Якщо ці методи не допомогли, можна припустити наявність проблеми в апаратній або програмній частині TrueDepth. Достовірно визначити тип поломки може тільки майстер після діагностики в сервісному центрі. 

Причини коли не спрацьовує Face ID, але так і треба

Якщо ви регулярно користуєтесь телефоном, то може виникнути така ситуація, коли Фейс Айді не спрацював. Однак це не завжди свідчить про поломку. 

Це може статися, якщо ви:

  • нещодавно активували свій Айфон;
  • перезавантажували апарат;
  • останній раз проводили розблокування понад 48 годин тому;
  • більше тижня не вводили пароль;
  • не використовували функцію Face ID більше чотирьох годин;
  • п'ять разів поспіль отримали відмову у розблокуванні за допомогою розпізнавання;
  • бачите, що заряд батареї нижчий, ніж десять відсотків;
  • вимикаєте iPhone або користуєтеся функцією “терміновий виклик”.

Всі ці проблеми можна вирішити за допомогою коду пароля або використовуючи ідентифікатор. Після їхнього запровадження відбувається відновлення працездатності захисних функцій мобільного телефону. 

Як і де ремонтувати Face ID

Провести ремонт та відновити коректну роботу вашого айфона зможуть співробітники спеціалізованих сервісних центрів. Майстри легко розберуться у проблемі та знайдуть найбільш оптимальний спосіб її вирішення. Як правило, якщо відсутні апаратні непорозуміння, програмні збої усуваються досить оперативно.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: