Завантаження ...

Вибираємо човни для риболовлі

Для риболовлі використовують різноманітні моделі надувних човнів, які відрізняються за формою, матеріалом, з яких виготовлена основа плавзасобу, кількістю рибалок, що можуть вільно розміститися в човні тощо.

Водночас є унікальні моделі човнів, які за формальними ознаками не підпадають під визначення плавзасобів, серед них човен під назвою «плаваюча труба» (англійською Float Tube). Також човен для риболовлі вказаної моделі називають «човном на животі» або «пузоботом», «плаваючою підковою» або «плаваючим кріслом» завдяки досить своєрідній техніці використання човна-плота, в якому рибалка знаходиться на одному рівні з водною поверхнею.

Характерні параметри човнів-плотів

Особливістю човна-плота є те, що рибалка нижньою частиною тіла перебуває у воді (до поясу чи по коліна) і саме за допомогою ніг, на які для зручності можуть надіватися ласти, здійснюється керування човном (радше - плотом). Така конструкція човна-плота передбачає певні вимоги щодо параметрів вудилища – його довжини та гнучкості. Для більшої маневреності в деяких моделях таких човнів передбачено застосування невеликих весел з кочетами чи спеціальних двигунів. Оскільки рибалка, використовуючи човен-пліт, частково перебуває у воді, в його екіпіровку обов’язково повинна входити термобілизна, високі чоботи або заброди.

Асортимент човнів-плотів, які можна придбати на сайті kolibriboats.com суднобудівної компанії «Колібрі» включає моделі:

  • класичних човнів ROUND, форма яких нагадує обриси рятувального кола. В даному човні перебуває тільки верхня частина тіла рибалка, нижня частина (нижче поясу) знаходиться у воді, тому рибалка є ніби поплавцем;

  • плаваючих крісел (U-BOAT) – човнів у формі англійської букви «U», де рибалка може вільно сидіти, опустивши в воду ноги по коліна;

  • човнів з загостреним носом (V-BOAT), що дозволяє їх зручне пересування по поверхні води.

Також асортимент човнів-плотів включає човни-катамарани у формі «плаваючих труб», що мають пласку форму та відзначаються більшою стійкістю на воді.

Обираємо човни-плоти від компанії «Колібрі»

Суднобудівна компанія «Kolibri» пропонує рибалкам власну модель човна-плота, що має V-подібний корпус. Човни Колібрі мають своїх прихильників, особливо серед рибалок, що віддають перевагу риболовлі методом нахлисту. Пліт відзначається супер-компактністю та зручністю, що вкрай важлива для поціновувачів рибалки з поверхні води.

Для моделі човна-плота серії Fisherman у формі крісла характерним є корпус у вигляді літери «V» вантажопідйомністю 200 кг з діаметром надувного балону в 32 см (задля підвищення плавучості в корпусі передбачено два герметичні відсіки). Для пошиття плоту використовується п’ятишарова тканина ПВХ, щільність якої становить 850 г/кв.м.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: