Завантаження ...

Що таке амбасадорські програми та як на них заробити?

Амбасадор – це людина, роботою якої є просування проекту серед інших і його рекламою.

Амбасадор зазвичай виконує багато функцій: мейкінг контенту, піар проекту, адміністрація чатів, перекладання текстів тощо. У цій статті команда Tsecrypto.com надасть відповіді на наступні запитання:

  • Для чого потрібні амбасадори?

  • Які функції виконують амбасадори?

  • Які вміння потрібні для того, щоб стати амбасадором?

  • Як стати амбасадором?

  • Нагороди амбасадорам

Для чого потрібні амбасадори? 

Одразу є питання: для чого платити користувачам за піар не завжди високої якості, якщо ці кошти можна було б витратити на придбання реклами та залучення спеціалістів цієї сфери. Є кілька варіантів відповіді на це питання:

  1. Люди створені так, що вони ймовірніше придбають ту криптовалюту, яку їм порадять близький друг або знайомий, а не випадкова реклама в Інтернеті. Через те, що амбасадором може стати будь-хто, інфополе з обговоренням проекту збільшується.

  2. Якщо проект надасть якусь винагороду амбасадору, то це також може працювати як маркетинговий хід. Так з’явиться ефект “сарафанне радіо”.

Які функції виконують амбасадори? 

Основна задача будь-якого амбасадора – просування проекту. Є безліч способів виконання цієї задачі:

  • Створення контенту;

  • Влаштування змагань, мітапів та конкурсів для проекту;

  • Менеджмент чата;

  • Реклама проекту в соціальній мережі.

Які вміння потрібні для того, щоб стати амбасадором?

У цілому, не потрібно вміти щось особливе для того, щоб стати амбасадором. Основне – бути креативним, товариським та амбіційним. Але ще виділимо кілька пунктів, що стануть у пригоді тому, хто хоче стати кращим амбасадором:

  • Знання багатьох мов. Здається, будь-кому зрозуміло, що розуміння кількох мов допоможе вам у спілкуванні та взаємодії.

  • Особистий медіапростір. При виборі амбасадорів проекти часто звертають увагу на те, чи веде користувач Телеграм канал, Твіттер чи Інстаграм, і віддають перевагу саме таким учасникам.

  • Наявність початкового капіталу. Для прикладу, амбасадор в майбутньому повинен буде створити гарний малюнок для проекту. Якщо матимете кошти для наймання професіоналу з фрилансу, ви зможете облегшити собі роботу. Статті про те, як заробити, можете знайти за посиланням https://tsecrypto.com/courses/

  • Вільний час. Проекту цікаво, скільки часу ви зможете йому приділяти. Більше – краще.

Як стати амбасадором?

Найчастіше від учасника спільноти, яких тисячі, до амбасадора цього проекту дійсно значна відстань, бо ця робота стала конкурентною. Ви повинні бути помітними серед інших охочих, займатися контент-мейкінгом, підказувати або відповідати на питання учасників у чаті та хоча б намагатися бути корисним для проекту. Виділяються такі етапи шляху, який допоможе стати амбасадором:

  1. Знайомимося з проектом. Тут ви повинні провести аналіз, вивчити технологію і знайти багато необхідної інформації. Після ви проявляєте активність – перекладаєте статті про проект, створюєте меми, пишете статті самостійно та розмовляєте з різними учасниками. Цей етап є неймовірно важливим, бо проекти значну увагу звертають на вашу залученість.

  2. Заповнюємо форму амбасадора. Коли проекти оголошують про амбасадорську програму, вони вимагають від потенційних учасників заповнену заявку (або резюме). Ставтеся до цього відповідально та не забувайте описувати всі свої вміння. Це варто бачити як створення якісного резюме для вашої роботи. Тут необхідно чітко вказати, які саме ви маєте вміння, яку користь ви вже приносили проекту (та показати ваші найкращі роботи) тощо.

2.1. Якщо ви не потрапили до амбасадорської програми проекту, то повторюйте 1 та 2 пункти знову.

  1. Виконуйте роль амбасадора. Якщо ви все ж таки потрапили до амбасадорської програми, тоді почнеться найпростіший, як не дивно, етап. Необхідно лише відповідально виконувати завдання від проекту, бути дуже активним членом ком’юніті тощо.

Нагороди амбасадорам 

Найчастіше амбасадорам дарують:

  • токени проекту;

  • алокація на токенсейли;

  • привілеї;

  • NFT;

  • стейблкоїни.

Проект або з самого початку каже про те, яка буде винагорода амбасадорам, або взагалі нічого не повідомляє про подарунки. Для прикладу, два проекти Goldfinch та Moonbeam не казали спочатку про великі нагороди, але потім надали учасникам програми токенів на декілька тисяч доларів. Та є й інший варіант розвитку подій: проекти можуть взагалі нічого не подарувати амбасадорам, тому вся їхня робота була марною. За отриману винагороду можна навіть купити крипту на Binance P2P https://tsecrypto.com/article/yak-kupyty-kryptovalyutu-na-binance-p2p/. Вам необхідно працювати з багатьма проектами, щоб зрештою виграти свій “лайфчендж”.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: