Завантаження ...

Сучасний дизайн та кращий звук: огляд нового покоління аудіоінтерфейсу Scarlett Solo

З моменту свого заснування компанія Focusrite створювала профільну стаціонарну апаратуру для крупних студій звукозапису. Однак із часом вона розширила вектор розвитку та почала виробляти бюджетні аудіоінтерфейси, які швидко стали популярними серед музикантів. Focusrite пропонувала високу якість пристрою за невисоку ціну. І ось вона випустила Scarlett Solo 3rd Gen — наступне покоління в лінійці недорогих звукових карт, яке й розглянемо.

Що в комплекті

Scarlett Solo 3rd Gen — це бюджетний пристрій, а отже, щоби за низьку ціну надати якомога кращі можливості, компанія мінімально укомплектувала його. Всередині коробки, окрім самого аудіоінтерфейсу, є лише Type-C кабель чорного кольору. Також Focusrite додала інструкцію, як зареєструвати пристрій та завантажити безкоштовний софт.

Дизайн

Якщо перше та друге покоління майже не мали візуальних відмінностей, то Scarlett Solo 3rd Gen сплутати з ними вже не так просто. Аудіоінтерфейс виглядає більш лаконічно та сучасно, що помітно одразу. Фірмовий червоний колір металевої частини корпусу залишився на місці, однак тепер має більш темний відтінок. Зміни торкнулися й лицьової та тильної сторін аудіоінтерфейсу. Focusrite відмовилися від оформлення їх чорним матовим пластиком, надавши перевагу глянцю.

Загалом Scarlett Solo 3rd Gen виглядає більш завершеним у плані дизайну. Кольорова гамма, місце розташування елементів керування, менший розмір пристрою — усе це виглядає органічно та дає йому змогу гармонійно зайняти своє місце в кімнаті.

Елементи керування

Третє покоління Scarlett Solo має зручні механічні клавіші, які прийшли на заміну пластиковим тумблерам. До того ж кожна з них має підсвічування з трьома кольорами, а в купі зі зрозумілим маркуванням у налаштуваннях аудіосистеми буде важко заплутатися. Серед елементів керування також з’явилася нова кнопка — air, але про її функції пізніше.

Що стосується роз’ємів, то й тут Focusrite вирішили осучаснити аудіоінтерфейс. Слабкі вихідні RCA-канали залишилися в минулому. Тепер їхнє місце займають потужні балансні виходи 6.3-мм TRS. Також змінився тип підключення, для якого тепер використовується Type-C. Замок Кенсінгтона на місці.

Досить спірним рішенням є колесо гучності, яке є спільною для моніторів та навушників, що на практиці може бути не дуже зручно.

Технічна сторона та звук

Всередині Scarlett Solo 3rd Gen міститься новий, тихіший підсилювач, з динамічним діапазоном 110 дБ. Це на 4 Дб більше за той, що був у другому поколінні. Зменшилася й затримка під час моніторингу в реальному часу. Минулому поколінню не вистачало драйву через RCA-інтерфейси, тож появу балансних 6.3 мм роз’ємів можна назвати ключовою фішкою пристрою.

Ще одним важливим нововведенням Scarlett Solo 3rd Gen є функція Air, яка активує цифровий фільтр звуку та буде корисною для тих, хто не володіє умінням пост-обробки, але хоче отримати гарний результат від запису. Вона насичує сигнал, особливо у ВЧ, що дає більш емоційний та якісний результат.

Підсилювач для навушників теж зазнав змін. Тепер він призначений більше на кооперацію з низькоомною гарнітурою, ніж з повнорозмірною. Focusrite не називає вихідну потужність підсилювача, але враховуючи якість звучання можна припустити, що вона не набагато більша за ту, що була в минулому поколінні.

Що у підсумку

Focusrite часто порівнюють з Apple, адже на неї теж завжди є попит. І він повністю виправданий. В Scarlett Solo 3 Gen компанія оновила балансні виходи, осучаснила дизайн, додала корисну функцію Air та купу різних можливостей обробки звуку. Усе це дає змогу аудіоінтерфейсу міцно зайняти свою нішу та стати популярним серед музикантів.

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: