Завантаження ...

Тенденції українського туризму у 2022 році

Навіть в умовах повноцінної війни, яка триває в Україні вже майже 200 днів, не варто забувати про повноцінний відпочинок, тим у кого є така можливість.

Матерям з маленькими дітьми, людям старшого віку, які пережили жахіття окупації чи були змушені покинути свої домівки внаслідок агресії рф, не зашкодить змінити обстановку та оздоровитися за межами держави (звичайно при наявності відповідних джерел фінансування). Попит відпочинкові тури почав відроджуватися на початку літа, коли стало зрозумілим, що війна швидко не закінчиться, в червні тури забронювали близько 1,5 тис. туристів, в той час, як минулого року ця цифра сягала позначки в 95,0 тис. відпочивальників.

Тенденції ринку туристичних подорожей сезону 2022

Червневі показники бронювання турів жителями України засвідчили падіння продажів більш як 60 разів, а експерти оцінюють втрати міжнародних туристичних агенцій через агресію ерефії в Україні на суму в 14 мільярдів доларів США. Проте життя триває і багато шанувальників відпочинку за кордоном починають пакувати валізи чи збирати ручну поклажу. Навіть нетривала подорож вимагає ретельно спланованого підготовчого етапу, який передбачає добре продуманий вибір речей та документів, в цьому всім відпочивальникам допоможе спеціальний мобільний додаток, розроблений командою спеціалістів NIXSolutions (детальніше про додаток uPackingList на цьому сайті).

Основною когортою відпочивальників є жінки з дітьми, чоловікам призивного віку, за невеликим виключенням, виїзд за межі держави заборонено, а доходи більшості людей пенсійного віку не особливо дозволяють їм подорожувати. Бронювання турів здійснюється за 2-3 тижні до запланованої дати поїздки, більш раннє бронювання неактуальне із-за воєнного стану в державі, який може кардинально мінятися.

Для повноцінного сімейного (родинного) відпочинку разом з чоловіками (батьками, дідусями призивного віку) родини вибирають тури в межах західних областей України.

Обираєм тури за кордон

Відпочинок в межах України в умовах воєнного стану має свої недоліки – ніхто і ніде не може бути застрахований від «прильоту» ракети, випущеної навіженим агресором з ерефії. Саме тому, більшість матерів з дітьми розглядають варіант відпочинку за кордоном, використовуючи для цього можливості щодо:

  • автобусних рейсів в Туреччину;
  • авіаперельотів з молдавської столиці Кишинева на турецькі чи єгипетські курорти;
  • автобусних турів на хорватські та чорногорські пляжі.

Для зручності відпочивальників туроператори пропонують трансферні перевезення туристів з Києва та обласних центів до Кишинева або до Польщі.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: