Завантаження ...

Особливості та ускладнення від сезонної алергії

Якщо дивитися статистику, то приблизно у 45% людей хоч раз в житті, але була алергія. Реакції проявлялися у вигляді почервоніння, сверблячки. Також могли спостерігатися симптоми риніту, чхання та кашлю. Алергія має безліч симптомів, на які треба звернути увагу, оскільки вони можуть бути провісниками серйозніших реакцій, що вимагають негайного стаціонарного лікування.

Особливу увагу треба приділяти здоров’ю весною. Тоді з’являється сезонна алергія, лікування якої може бути не таким простим як здається. Адже пилок, який присутній під час цвітіння, потрапляє в приміщення через відкриті вікна, і навіть вдома можна відчувати симптоми алергії.

Як правильно виявити алергію

Оскільки алергічних реакцій може бути багато, а вони ще й мають різний ступінь тяжкості, поєднання, то ставити діагноз має тільки спеціаліст. Такими хворобами займається лікар-алерголог, який встановить причину захворювання та призначить необхідне лікування.

Алергічна реакція може проявлятися наступними симптомами:

  • чхання, постійно тече з носа та закладеність;
  • обтікання слизової оболонки;
  • зниження або втрата нюху;
  • сльозоточивість, свербіння та почервоніння;
  • висипка та різні шкірні реакції.

Під час виявлення алергічних реакцій лікар має призначити протиалергійні препарати. В залежності від віку він може запропонувати сироп, таблетки або краплі. Незалежно від форми, вони мають потрійний ефект (протизапальний, протиалергійний та антигістамінний). Це дає змогу швидко звільнитися від симптомів алергії за допомогою лише одного препарату.

Іншою перевагою є те, що такі препарати можна приймати не залежно від режиму сну та їжі. Ви також можете одночасно приймати інші ліки, які були раніше призначені та не мати побічних симптомів. Препарати проти алергії не викликають сонливості, що дає змогу керувати автомобілем без перешкод.

Курс лікування призначає сам лікар, але в деяких випадках може призначатися препарат на постійній основі доки не закінчиться сезон цвітіння. Кожен випадок розглядається окремо. Для цього алерголог назначить здачу аналізів та за їх результатами визначає лікування.

Якщо своєчасно помітити симптоми алергії та звернутися до лікаря, то можна на довгі роки забути про недугу. Також треба враховувати, що алергія у декого з’являється з народження, а у декого може мати набутий характер. Тому звертати на симптоми алергії потрібно постійно незалежно від віку, статі та раси.

 

 
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: