Завантаження ...

Найбільш поширені типи ставок на кіберспорт

Більшість букмекерів пропонують лінії тільки основні дисципліни, такі як Dota 2, League of Legends і Counter-Strike: Global Offensive. Найбільше кіберспортивних подій проходить симулятором FIFA на різних рівнях.

Крім основних результатів, можна ставити на фори команд, тотали карт, на статистику окремих гравців, також є безліч спеціальних ставок, які пропонуються тільки в конкретній дисципліні. БК, які пропонують ставити на кіберспорт багато, але найбільш відома серед усіх GGBet. На сайті https://gg206.bet/uk-ua/ можна знайти чудовий розпис на популяні кіберспортивні події.

Ставки на результати

Як і в багатьох видах звичайного спорту, у кіберспорті ставки на кінець є найпопулярнішими. Гравцям пропонується вгадати, чи виграє одна з команд (П1 або П2), чи буде нічия (Х). Формати турнірів у 3 основних дисциплінах кіберспорту (Dоta 2, LoL та CS:GO) такі, що нічиї трапляються вкрай рідко.

Врахуйте, що фізична підготовка значення в кіберспорті не має, тому виграти «на класі» трохи важче, ніж у футболі чи хокеї. Якщо йдеться про великий турнір типу The International з Dota 2 або Major з CS:GO, то клас команд там приблизно рівний.

Гандикапи

Гандикап – це термін, що має англійське коріння, що по суті позначає те саме, що й фора (про неї ми поговоримо нижче). Це два поняття-синоніма, що позначають підсумкову різницю у рахунку на користь однієї з команд.

Азіатський гандикап знайомий усім вітчизняним любителям ставок на кіберспорт. Він позначається цілим числом або половинчастим десятковим дробом. 

Європейський гандикап позначається в лінії букмекера у вигляді результату та рахунку, з якого умовно розпочинається матч: П1 (0:1), Х (0:2), П2 (2:0). Наприклад, при ставці П1 (0:2) ви погоджуєтесь, що матч починається з рахунку 0:2 на користь гостей, але при цьому вибираєте успіх господарів. Парі зіграє лише в тому випадку, якщо перша команда виграє з різницею у 3 та більше м'ячів. Врахуйте, що отримати повернення європейським гандикапом, на відміну від азіатського, не можна.

Ставки на фори

Ставки з форою мають на увазі віртуальну перевагу чи відставання однієї з команд перед стартом гри. Букмекерські контори пропонують фору, щоб зрівняти шанси команд у матчі з явним фаворитом та андердогом.

У кіберспорті, як і в решті лінії, фора буває мінусова (на фаворита) або плюсова (на андердога). Ставити можна як на весь матч, так і на окремі відрізки (мапи).

Тотали

Як і в лініях інших видів спорту, в кіберспорті є ставки на тотали. Букмекери позначають їх зазвичай: «тотал більше» (ТБ) і «тотал менше» (ТМ). 

У кіберспорті під тоталами найчастіше мається на увазі кількість карт/фрагів. Беттору пропонують вгадати, скільки карт буде зіграно в матчі, скільки раундів буде на конкретній карті, скільки вбивств здійснить той чи інший гравець (CS:GO) і так далі. Ставка ТМ та ТБ універсальна для всіх основних кіберспортивних дисциплін.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: