Завантаження ...

Проектування та встановлення сонячних електростанцій

Все більше користувачів енергії в світі переходять на альтернативні та відновлювальні її джерела. Україна не є виключенням, у нас також з року в рік зростає кількість споживачів, обсяги виробництва та споживання вітрової та сонячної енергії.

Будівництву сонячних електростанцій передує їх проектування, на стадії якого здійснюються відповідні розрахунки щодо кошторисної вартості будівництва та безпосереднє виготовлення технічної документації. 

Як здійснюється проектування та встановлення СЕС

Проектування сонячних електростанцій (СЕС) обов’язково передбачає розробку техніко-економічних обґрунтувань та детальний аналіз можливого ринку споживання виробленої енергії. Розроблена техдокументація на СЕС включає в себе окремі розділи щодо:

  • можливої схеми живлення панелей сонячної електростанції;
  • оптимальної схеми монтажних робіт по встановленню опорних компонентів;
  • детальних розрахунків найбільш прийнятних кутів встановлення сонячних панелей, які забезпечуватимуть максимальну продуктивність роботи СЕС по виробництву сонячної енергії.

Розроблена проектно-кошторисна документація підлягає обов’язковому погодженню з органами державного нагляду та контролю за діяльності приватних та комерційних сонячних електростанцій. 
Після розробки технічної документації та її погодження у контролюючих та наглядових органах проводиться її безпосереднє будівництво, тобто встановлення опорних установок і конструкцій за наперед прорахованим кутом нахилу та монтаж кремнієвих або полікристалічних сонячних панелей для акумулювання енергії сонця.

Перелік обов’язкових етапів проектування СЕС

Виконання робіт щодо проектування сонячних електростанцій можуть виконувати тільки спеціальні проектні організації, що мають відповідні дозвільні документи – ліцензії. До складу техдокументації обов’язково входить пояснювальна записка, яка містить інформацію щодо показників електропостачання, споживачів альтернативної енергії, проектних навантажень та обліку споживання енергії.

До складу документації входить детальна схема виготовлення контуру заземлення та розрахунок можливого навантаження струму на електричні розетки. Обов’язковим етапом є проведення оцінки впливу СЕС на розміщені поряд водні об’єкти, тваринний та рослинний світ.
Розробка техдокументації також передбачає виготовлення генерального плану проекту (карти – креслення) та архітектурно-будівельного рішення щодо встановлення фундаменту під трансформаторну підстанцію, виконання робіт по встановленню системи відео нагляду та охорони контуру СЕС.  
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: