Завантаження ...

Особливості та переваги інвестиційних фондів

Приватні інвестори мають декілька можливостей для прибуткового вкладання готівкових коштів, що тимчасово не задіяні в обігу.

Найбільш популярними способами інвестування на сьогодні є розміщення коштів на депозитних рахунках в банківських установах під певний відсоток, проведення інвестором самостійних операцій щодо купівлі/продажу цінних паперів на фондових біржах та пайова участь у діяльності інвестиційних фондів. Відсотки по банківських депозитах досить часто не відповідають рівню інфляції, а для успішної торгівлі на фондовому ринку необхідні ґрунтовні знання, тому найбільш прийнятним варіантом вкладення грошей є їх розміщення в інвестиційних фондах.

Особливості діяльності пайових інвестфондів

Головною метою створення та діяльності інвестиційних фондів є залучення до фонду коштів великої кількості інвесторів з метою їх подальшого ефективного інвестування. Інвестори стають власниками частини активів інвестиційного фонду, що забезпечується видачею відповідних цінних паперів фонду, якими можуть бути інвестиційні сертифікати чи акції. Рівень доходів, що отримує інвестор від володіння цінними паперами пайового інвестиційного фонду значно перевищує відсоткові ставки по депозитам (більш детальна інформація на сайті https://www.otpcapital.com.ua/investment-funds/).

Кошти інвесторів в пайових інвестиційних фондах (ПІФах) надійно захищені, а їх ефективне вкладення забезпечується професійними управляючими та досвідченими аналітиками, які працюють у фондах. Гарантування коштів клієнтів забезпечується також через диверсифікацію інвестицій (проведення інвестицій за декількома найбільш вигідними та потенційно прибутковими напрямками).

Чому варто інвестувати в ПІФи?

Серед переваг інвестиційних фондів варто відмітити:

  • доступність інвестування – в ПІФи можна інвестувати незначні фінансові ресурси, розмір максимального внеску не обмежено;
  • гарантоване забезпечення високого рівня дохідності, що значно перевищує рівень інфляційних процесів, які знецінюють заощадження розміщені на депозитах;
  • максимальну мінімізацію можливих ризиків від інвестування через вкладання коштів в різні інвестиційні програми, які не залежать від змін на ринку цінних паперів одного власника (компанії). 

Вкладаючи кошти в ПІФи інвестор забезпечений від можливих ризиків, оскільки діяльність фондів суворо контролюється з боку держави та щорічно перевіряється на предмет дотримання чинного законодавства відповідними аудиторськими службами. 
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: