Завантаження ...

Особливості метизів

Метизами називають металічні вироби, що виготовлені з металу. До метизів відносяться різноманітні види болтів, шурупів, саморізів, гайок, гвинтів, шайб, дюбелів, цвяхів і т. п., що використовуються практично в усіх сферах господарської діяльності.

За допомогою металічних виробів проводиться з’єднання окремих деталей, конструкцій та виробів в будівельній та машинобудівній галузі, їх застосовують в процесі виготовлення та складання мебельної продукції та побутової техніки, в комп’ютерних технологіях, літако- та кораблебудуванні.

Функціональні властивості метизів

За допомогою метизів можуть з’єднуватися як однорідні матеріали (метал з металом), так і вироби, що виготовлені з різних за властивостями речовин, наприклад, металічний профіль з гіпсокартоном, пластмасові конструкції з металом, дерево з пластмасою. В інтернет – магазині компанії «Дінмарк» можна придбати метизи оптом, що різняться за функціональними властивостями, видами і розмірами. В залежності від призначення розрізняють метизи для промислового і широкого призначення.

До промислових метизів відносяться різноманітні види:

  • кріпильних деталей, пружинних шайб і розвідних шплінтів;
  • шурупів і шпильок, гайок і болтів
  • цвяхів, саморізів, дюбелів, анкерів і т.п.

Для метричних металічних виробів характерною ознакою є наявність різьби певного кроку та розміру. До таких виробів належать різного розміру та конфігурації болти та гайки, шпильки та кріпильні деталі, що використовуються в побуті та окрім функцій з’єднання виконують чисто декоративні функції.

Технічні характеристики

Для виготовлення метизів використовують низько вуглецеву та нержавіючу сталь, алюміній, латунь та мідь. Для збільшення площі поверхні болта або шпильки, а також для виправлення нерівної поверхні чи перекосу гайки під неї підкладають косу чи сферичну шайбу. За допомогою шайби Гровера металічні з’єднання, що піддаються вібродинамічним нагрузкам, убезпечують від мимовільного відкручування.

Для з’єднання деталей використовують різноманітні болти, що мають квадратну або шестигранну головку та різьбу на всю довжину болта або на певну його частину, гвинти, що мають шліци під викрутку і різьбу та метричні шпильки, що мають різьбу з обох кінців. Шпильки можуть мати від кількох сантиметрів до двох метрів.

Кріплення, де застосовуються болти, гвинти чи шпильки, обов’язково передбачає застосування гайок, що мають наскрізну різьбу чи різьбу тільки на певній частині гайки. Найбільш поширеними гайками є шестигранні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: