Завантаження ...

Вибір та ціни на житлову нерухомість у Сумах

Придбання житлового приміщення – надзвичайно важливе завдання, від позитивного вирішення якого залежить майбутнє комфортне проживання однієї особи або цілої сім’ї.

Перш ніж приступити до вибору житла необхідно чітко визначитися з вартістю квартири, місцем її розташування, плануванням кімнат та наявності в районі придбання необхідної інфраструктури (для молодої сім’ї важлива наявність дитячих садочків та шкіл, для пенсіонерів – розташування аптек, поліклінік чи інших закладів охорони здоров’я).

Критерії придбання житла

Портал нерухомості Nedviga-pro містить доволі велику кількість пропозицій щодо купівлі/продажу квартир в різних районах Сум. Обираючи найбільш прийнятні варіанти необхідно обов’язково враховувати:

  • об’єм бюджету, який покупець може направити на придбання квартири без особливих застережень. В даному випадку слід враховувати співвідношення ціна/якість та власні фінансові можливості, адже під заставу квартири банки можуть видати кредит, який позичальнику прийдеться повертати з немалими відсотками.
  • район розташування. Обираючи місце розташування квартири потрібно враховувати віддаленість житла від місця роботи, наявність доступної транспортної розв’язки. Розташування поблизу квартири промислової зони чи автомобільної магістралі з тисячами проїжджаючих транспортних засобів можуть суттєво зменшувати вартість житла;
  • планування кімнат у квартирі та необхідність проведення ремонту житла.

Обираючи житло, потрібно звертати увагу також на висоту стель в квартирі, наявність/відсутність автономного опалення, стан електричної проводки, системи опалення, водопостачання та каналізації.

Варіанти вибору житла

Ринок нерухомості пропонує різноманітні варіанти житла, де квартира з ремонтом буде вартувати дорожче від сирцю в новобудовах. Проте обираючи квартиру в Сумах треба бути готовим до того, що середня вартість однокімнатної квартири складає приблизно 26 000, двохкімнатної – 34 000, а трьохкімнатної – 39 000 доларів США.

Придбаваючи квартиру безпосередньо у власника необхідно детально вивчити всі документи, що підтверджують право власності на квартиру та переконатися, що житлова нерухомість не перебуває під юридичними обмеженнями (під арештом, у заставі банку, передану в спадщину по заповіту). Договір купівлі/продажу квартири повинні підписати всі власники житла, крім неповнолітніх дітей, права яких захищає держава в особі органів опіки та піклування (без їхньої згоди відчужити житло, де проживають неповнолітні діти неможливо).

Для уникнення можливих непорозумінь при оформленні документів на придбану квартиру придбання житлової нерухомості варто проводити через рієлторські контори, які несуть відповідальність за юридичну складову угоди.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: