Завантаження ...

Від чого залежить ціна хостингу?

На вартість платного хостингу впливають в першу чергу його вид та наявність окремо визначених додаткових послуг.

Найпростіші проекти передбачають, що вартість хостингу за місяць користування може складати в межах 100-200 гривень, для особливо складних і високонавантажених – ціна є значно більшою. Оператори пропонують споживачам послуги з використанням віртуального хостингу, віртуально виділеного сервера в хмарі чи на справжньому фізичному сервері, що може бути виділений для окремо взятого проекту. Відповідь на запитання: «яка вартість хостингу?» залежить від обраного клієнтом виду послуги.

Варіанти віртуального хостингу та їх ціни

Простий віртуальний хостинг коштує найдешевше, хостинг з використанням фізичного сервера, передбаченого тільки для одного проекту – найдорожче (вартість такого проекту може досягати кількох тисяч за один місяць). Найбільш бюджетним варіантом вважається послуга з надання віртуального хостингу, якого цілком достатньо для невеликого за об’ємом продаж інтернет – магазину, для ведення особистого блогу, організації форуму чи лендингу.

Такий вид хостингу застосовують ті користувачі, хто немає змоги здійснювати великі грошові витрати та не володіє достатніми навиками для адміністрування серверів, оскільки сам хостинг доволі типовий і простий в обслуговуванні, за умови, що з часом не передбачається значного зростання навантажень чи надмірного трафіку повідомлень з використанням важких для сприйняття файлів.

Придбавши чи орендувавши віртуальний хостинг користувач отримує право розпоряджатися спеціально створеним аккаунтом, без необхідності перезавантажування сайту, використання інших операційних систем чи програм. Для всіх створених віртуальних аккаунтів хостинг використовує один фізичний сервер – його об’єм пам'ять, потужності процесора та можливості трафіка (це нагадує співзвучне слово костел, де для кожного відвідувача передбачена окрема кімната, проте всі комунікації, кухня та санвузол передбачені для спільного використання).

Особливості віртуального хостингу

Жодних складнощів у використанні віртуального хостингу у користувача не виникає, всі витрати по обслуговуванню сервера несе хостер, а користувач заходить у виділений для нього аккаунт і починає вибудовувати власний сайт. Серед недоліків віртуального хостингу варто відмітити:

  • порівняно невелику автономність на використовуваному сервері;
  • у випадку надзвичайних навантажень «сусідів» робота сайту може сповільнюватися;
  • у випадку зростання масиву інформації виділеного аккаунту може не вистачати для встановлення нового програмного чи сервісного забезпечення.

Для подолання перешкод можна скористатися віртуально виділеним сервером з наперед заданими параметрами та можливостями окремого фізичного серверу. Віртуально виділений сервер має всі ознаки персонального комп’ютера з окремим віртуальним диском пам’яті, процесором та можливістю певного трафіку. Для роботи з таким хостингом потрібні певні навики та досвід.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: