Завантаження ...

Працевлаштування в Польщі для українців

Чи складно знайти роботу в іншій країні? На перший погляд здається непростою справою. Але, насправді, достатньо займатися пошуком вакансій, скласти резюме, пройти співбесіду з потенційним роботодавцем – ось ти вже й працівник за межами країни!

обота за кордоном – найбільш популярний напрямок для українських трудових мігрантів. Актуальні вакансії 2021 року від прямих роботодавців пропонуються на сайті https://andriym.com/. Офіційне працевлаштування – реальність і перевага, здатна принести постійний дохід претенденту.

Як шукати роботу

Щоб знайти собі вакантне місце можна вчинити наступне: шукати роботу, перебуваючи ще вдома або вже на місці. Праця за кордоном має свої нюанси. Пошукувачів хвилює питання – як знайти роботу без посередників? Самостійно можна визначити цікаві пропозиції:

  • через Інтернет;
  • за допомогою ЗМІ;
  • через знайомих.

Легальна робота в Польщі, Чехії, Німеччині та інших країнах можлива, після реєстрації на сайтах пошуку роботи, різних інтернет-платформах. Слід розіслати своє резюме в місцеві видання, фірми, що пропонують роботу. Можна звернутися по допомогу до кадрових агентств. Вони швидше і грамотніше діють. Якщо здобувач уже перебуває за кордоном, є теж варіанти пошуку. Постійна робота за кордоном можлива через кадрові агентства, популярну періодику або самостійним відвідуванням компаній-працедавців.

Наприклад, у Польщі, періодично відбуваються Ярмарки вакансій, відвідування яких має безперечну користь, надає реальний шанс знайти свого роботодавця. Знавці рекомендують стати на біржу праці і чекати сповіщення про вакантні місця.

Чим приваблює Польща українців

Останнім часом поляки воліють працювати за кордоном, тому в країні звільняється багато робочих місць. У більшості вакансії на роботу в Польщі не потребують знання мови, спеціальності, досвіду.

Знайти цікаві пропозиції з різних напрямів діяльності доступно на сайті https://andriym.com/vacancies/poland. Польські підприємці пропонують мігрантам офіційне працевлаштування, стабільний заробіток, соцвиплати, страховки і премії. Працевлаштування у Польщі українцям дає певні переваги:

  • легальну роботу і пільги, що гарантовані польським законодавством;
  • високу заробітну плату і пакет соціальних послуг;
  • можливість влаштуватися без знання мови, але швидко її освоїти.

На підставі запрошення від роботодавця здобувач може обрати робочу візу, яка дозволяє перебувати в країні певний час. За цей період можна знайти вакансії у Польщі на постійну роботу або тимчасово.

Основні напрямки працевлаштування

Найбільше вакансії чоловікам, робота жінкам за кордоном пропонується в наступних галузях:

  • будівництво – перевагу віддають сформованим бригадам, в яких люди вже певний час працюють разом, найбільшим попитом користуються муляри, зварювальники, теслі, фахівці для роботи з технікою;
  • сфера обслуговування – офіціанти, посудомийки, покоївки, деякі посади потребують знання мови;
  • сфера торгівлі – менеджери, касири, продавці;
  • водії на місцеві та міжнародні перевезення;
  • працівники підприємств: пакувальники, сортувальники тощо;
  • медична галузь – з підтвердженим дипломом у Польщі;
  • програмісти, логісти та інші.

Досить часто поляки шукають працівників під час сезонів збору врожаю, для роботи на фермах, у теплицях. Вакансії на роботу в Польщі на сезон – можливість заробити на відпочинок, ремонт, навчання. Отримати тимчасові посади набагато простіше, ніж знайти постійні. Для цього достатньо мати візу на півроку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: