Завантаження ...

У Сумах щороку з’являтимуться нові пам’ятники

Під час засідання містобудівної ради за участю міського голови Геннадія Мінаєва сумські архітектори розглянули проектні рішення щодо встановлення в місті контактної скульптури – «Пам’ятник цукру», а також затверджували пам’ятник Почесному громадянину міста Михайлу Лушпі.

Під час засідання містобудівної ради за участю міського голови Геннадія Мінаєва сумські архітектори розглянули проектні рішення щодо встановлення в місті контактної скульптури – «Пам’ятник цукру», а також затверджували пам’ятник Почесному громадянину міста Михайлу Лушпі, який планують відкрити до 355-ліття Сум. Про це інформує офіційний сайт сумської міськради.

Звертаючись до архітекторів та скульпторів, мер міста, який, власне, й ініціював встановлення пам’ятників, наголосив, що в місті мають щороку з'являтися об’єкти, присвячені видатним особистостям та подіям, які б нагадували сумчанам про історичне минуле міста над Пслом.

На його переконання, це додасть туристичної родзинки нашому місту і привабить туристів і гостей. Міський голова зізнається, що ідея виникла у нього після перебування Курську та Бєлгороді. «Торік восени в мене з’явилась ідея встановити в нашому місті скульптуру цукру, якщо бути точніше – рафінаду, як одному з найкращих символів міста Суми», - сказав Геннадій Мінаєв.

Не обійшлося цього разу і без завдань, які визначили перспективи на майбутнє. Так, міський голова запропонував встановлювати в обласному центрі скульптури за фаховою приналежністю: Поштарці, Вчителю тощо.

Особливу увагу очільник міста звернув на проект пам’ятнику Михайлу Лушпі. «Пам’ятник цій людині ми маємо відкрити з нагоди відзначення ювілею нашого міста», - сказав Геннадій Мінаєв. – «Ми знайдемо кошти у міському бюджеті та обладнаємо прилеглу територію. Я переконаний - це стане гідним внеском у створення комфорту та привабливості нашого міста», - додав міський голова.

Після настанов та побажань міського голови були розглянуті проектні роботи конкурсантів. Їх автори - Володимир Биков, Едуард Головін, Микола Крамарєв, Іван Абрамов, Олег Прокопчук, Ольга Бондаренко та інші презентували членам містобудівної ради свої проекти.

Виконані вони у різноманітних техніках та стилях, з використанням як традиційних так і сучасних матеріалів. Це і композиції з кубиків цукру і цукрові піраміди, фігурки дітей та продавчині «цукрових півників» тощо.

Утім, переможця конкурсу поки що не визначили. Про затверджений проект стане відомо після остаточного рішення конкурсного журі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: